Hirdetés
Hirdetés

Bicikliút épül Kazincbarcikán

| 2018. 03. 15. | 19:27:00
Sajószentpétert összekötnék a szlovák határral.
Bicikliút épül Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcika és térsége kerékpáros-hálózatának fejlesztése című projekt keretében összesen 292 millió forint támogatásban részesült a város önkormányzata. A fejlesztés révén a jövőben 3 kilométer újabb szakasszal bővül Kazincbarcikán a városi kerékpárút-hálózat.

700 méter, kétoldali kiemelt kerékpársáv épül az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco-körforgalom között. További 500 méter hosszú, járdák szélesítésével kialakított, egymástól elválasztott gyalog-, és kerékpárút megépítésére kerül sor a Pollack Mihály úton az Egressy út és a Mátyás király út között. A Tardonai úton a Május 1. úttól a Gábor Áron úti buszmegállóig pedig 1 681 méteres, egyes szakaszokon zöldsávban, más szakaszokon szervizúton, vagy járdával közösen vezetett, kétirányú kerékpárút készül a beruházás keretében.

A projekt célja a munkahelyek, közintézmények, kereskedelmi létesítmények megközelíthetőségének javítása, a biztonságos kerékpározás érdekében a városi kerékpáros hálózat hiányzó szakaszainak megépítése a nagyobb forgalmú belterületi utak mentén, továbbá

a térségi kerékpáros hálózat kialakítása Tardona és Sajóivánka irányába.

Tekintettel arra, hogy Kazincbarcikán és környékén a közlekedés egyik gyakori és bevett eszköze a kerékpár, elsődleges célkitűzés a biztonságos közlekedés és a város főbb pontjai elérésének biztosítása a kerékpárosok számára. A település ezirányú elhivatottságát tükrözi az is, hogy Kazincbarcika 2016-ban megkapta a Kerékpárosbarát Település címet.

Hirdetés
Hirdetés