Hirdetés
Hirdetés

Sajószentpéteri polgárőr kapott rangos elismerést

| 2018. 03. 26. | 21:07:00
Pintér Sándorék értékelték a polgárőrség tavalyi munkáját.
Sajószentpéteri polgárőr kapott rangos elismerést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben részesítették a hétvégén Gilányi Attilát, a Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület elnökét a polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként – olvasható az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) honlapján. 

Az Országos Polgárőr Szövetség éves küldötti értekezletén Túrós András, az OPSZ elnöke közölte: 2018-ban már 63 ezer polgárőr lát el önkéntes szolgálatot, s szerinte mindez nem jöhetett volna létre a kormány kiemelt támogatása nélkül. – Az elmúlt évben a polgárőrségnél 9,2 millió szolgálati órát regisztráltak, ebből 1,5 millió óra zajlott a rendőrséggel közös munkában. A polgárőrség kapcsolata kiemelkedő a helyi önkormányzatokkal. Egy tavalyi felmérés alapján az önkormányzatok 90 százaléka fontosnak tartja a polgárőr egyesületek működését, támogatását – ismertette.

Pintér Sándor belügyminiszter megköszönte a polgárőrség munkáját. Közlése szerint 2010-hez képest felére csökkent a bűncselekmények száma és a közös munkának köszönhető az is, hogy Magyarország bekerült a világ 15 legbiztonságosabb országa közé. – A polgárőrök helyt álltak az elmúlt hetek rendkívüli havazása során azokon a településeken is, ahol közel ötvenezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás – jelentette ki. Kérte: a polgárőrség növelje a közterületi szolgálati órák számát, az ifjúsággal való foglalkozást, a soron kívüli feladatokban való részvételt. 

Hirdetés
Hirdetés