Hirdetés

Látványos finomságok és múltidézés Miskolcon

| 2018. 04. 11. | 15:51:00
Csatlakoztak a Szakmák Éjszakájához.
Látványos finomságok és múltidézés Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma április 13-án ismét csatlakozik a Szakmák Éjszakája országos programsorozathoz. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Programok:

Csomagolj Okosan!

Csomagolástechnikai bemutató: Díszcsomagolási bemutatók, ajándékcsomagolási ötletek, origamitechnikák a díszcsomagolásban, környezettudatos csomagolási technikák alkalmazása a fogalomban, csomagolás lépésről-lépésre, díszcsomagoláspokhoz használt anyagok bemutatója.

MozgóBank: 
Az iskola udvarán kipróbálható Mozgó ATM. A kistelepüléseken közlekedő autó helybe viszi az pénzfelvétel lehetőségét. Az autó a rendezvény ideje alatt megtekinthető és kipróbálható. a négy keréken guruló bankot. A mozgó bankfióknak kialakított és ATM-mel felszerelt kisbusz a jövő héttől az ország bármely pontján felbukkanhat és elérhetővé teszi a takarékok termékeit és szolgáltatásait. Az utazó pénzintézet nemcsak olyan távoli településeken parkolhat le, ahol soha nem volt és most sincs bankfiók, hanem például fesztiválokra, rendezvényekre is begördülhet. A Takarék-busz igen fontos szerepet tölthet be a kisebb településeken élő idősebb és fiatalabb lakosság, vállalkozók és önkormányzatok mindennapjaiban.

Ismerd meg Miskolcot! 
Gyalogos idegenvezetés Miskolc belvárosában, felkeresve nemcsak az ismert nevezetességeket, hanem a kevésbé ismert de annál érdekesebb látványosságokat is. Felidézzük a városhoz kötődő legendákat, illetve a város történelmi emlékeit. Az idegenvezető által vezetett sétán egy kicsit más szemmel ismerhetjük meg Miskolcot. 
Indulási időpontok: 18:00, 19:00, 20:00 óra

Ismerd meg Miskolcot!
Buszos idegenvezetés Miskolcon, felkeresve nemcsak az ismert nevezetességeket, hanem a kevésbé ismert, de annál érdekesebb látványosságokat is. Felidézzük a városhoz kötődő legendákat, illetve a város történelmi emlékeit. Az idegenvezető által vezetett buszos utazás alatt egy kicsit más szemmel ismerhetjük meg Miskolcot!
Indulási időpontok: 18:00 óra, 19:30 óra
Ez a program regisztrációköteles!
Regisztrálni a www.berzeviczy.sulinet.hu oldalon lehet.

Készíts látványos finomságokat egyszerűen! 
Gasztronómiai bemutató - egyszerű és gyors lépésekkel a konyhában. Zöldség-, gyümölcsfaragás bemutató és kipróbálási lehetőség. Egyszerű gyümölcs és zöldségfalatkák saját kezűleg. Díszteríték bemutató. 

Pénzvizsgálati bemutató
Ismerd meg a pénzeken szereplő jelöléseket. Az ismertető általánosan használható módszereket ajánl, melyek segítenek ellenőrizni, hogy egy bankjegy hamis-e vagy valódi. A kedves résztvevők emellett láthatnak és kipróbálhatnak pénzszámláló, illetve fémpénzválogató gépet is.

Csokivarázs - termelőtől az asztalig! 
Kereskedelmi folyamatok Kakaóbabtól a csokoládéig. Áruismereti bemutató és kereskedelmi folyamatok megismertetése a csokoládén keresztül. Hogyan kerül a mindeki által szeretett csokoládé az asztalunkra? Hogyan alakul ki az ár? 

Gépírás, adatfeldolgozás a múltban, a jelenben és a jövőben

Különböző korszakok írógépeinek kipróbálása, a szabályos gépírás tanulása oktatóprogram segítségével, és a diktáló program kipróbálása. Irodai gyorsírás: a élőbeszéd rögzítésének különleges formája. Tanuld meg leírni a neved gyorsírással!

Hirdetés