Hirdetés
Hirdetés

Önhajtós kerekesszékkel ösztönzik gyógyulásra a gyerekeket

| 2018. 04. 10. | 15:06:00
AZ új eszköztől azt remélik, többet fognak gyakorolni a kis betegek
Önhajtós kerekesszékkel ösztönzik gyógyulásra a gyerekeket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 10 ezer rehabilitált gyereknek adhat sikerélményt az az önhajtós kerekesszék, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően szerezhetett be. A Gyermek Rehabilitációs Osztályon kezelt gyerekeket ugyanis több gyakorlásra motiválhatja a modern eszköz, így mielőbb felépülhetnek, visszatérhetnek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhetnek.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet, több mint 8 millió forint értékben.

„A gyermekek rehabilitációja jóval nehezebb a felnőttekénél, hiszen a felépüléshez hosszú kitartásra, motivációra és összpontosított együttműködésre egyaránt szükség van. Gyermekkorban azonban még nem alakul ki az a tudatos döntés, hogy elveszett képességeiket visszaszerezzék, így különösen nagy figyelmet kell fordítani a motiválásukra. A K&H gyógyvarázs területi pályázaton elnyert aktív kerekesszékkel kis betegeinket olyan sikerélmények érhetik, amelyek bátoríthatják őket a mozgásgyakorlatok rendszeres elvégzésére. Így nagyban fejlődhet motoros képességük, kognitív praktikus mozgásuk a mielőbbi felépülés érdekében” – mondta Dr. Zahuczky Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa.

Hirdetés
Hirdetés