Hirdetés

Elégtételt akart venni haragosán, börtön lehet a vége

birosag.hu

2018.05.31. 13:33

Elégtételt akart venni haragosán, börtön lehet a vége
Képünk illusztráció (pixabay.hu)

Azonnal kattant a bilincs Borsodban.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki többszöri összeszólalkozást követően azzal a felkiáltással indult útnak, hogy megöli haragosát. 

Az ítélet szerint a vádlott és a sértett tavaly május 29-én közmunkásként füvet vágtak, amikor a munkavégzéssel kapcsolatban ingerülten viselkedett a sértettel. Aznap este az ittas vádlott a helyi kocsmában ismét összeszólalkozott a sértettel, majd hazament. A férfi otthonában édesanyjával is indulatos lett, majd az édesanyja azon kérdésére, miszerint „hová mész? - azt kiabálta, hogy „megyek a kocsmába, megfogom ölni, kinyírom őt!”

A vádlott egy 11 cm pengehosszúságú kést, gyufát, 1,5 liter benzint és újságpapírt vett magához, majd visszaindult a kocsmába.

Az italbolt tulajdonosának lánya ezt észrevette, majd szólt édesanyjának, aki értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök megbilincselték a vádlottat, és ruházatában megtalálták a nála lévő kést, gyufát, és újságpapírt. Három nappal később, kihallgatása alkalmával a vádlott azt a kijelentést tette, hogy az újságokban akart szerepelni.

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének előkészülete miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlottnak a sértett megbocsátott, súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy a férfi a cselekményt próbára bocsátás hatálya alatt, ittas állapotban, bosszúvágytól vezérelten követte el. 

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Miskolci TörvényszékEmberölési kísérlet

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés