Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Laborban túráztak a miskolci középiskolások

| 2018. 05. 25. | 16:40:00
Mintegy kétszáz érdeklődő jelent meg az eseményen.
Laborban túráztak a miskolci középiskolások
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy kétszáz középiskolás diák vett részt a Miskolci Egyetemen tartott Járműmérnöki Pályaorientációs Napon, amelyet a II. Nemzetközi Járműmérnöki és Autóipari Konferenciához kapcsolódóan rendeztek.

[Beillesztett cikk: Oldtimer autók és állásbörze Miskolcon]

A diákokat Torma András rektor köszöntötte, majd Bihall Tamás, a BOKIK elnöke hívta fel a fiatalok figyelmét a műszaki képzés fontosságára. Ezt követően egy rövid előadás keretében az egyetemmel ismerkedtek meg a jelenlévők, majd Siménfalvi Zoltán dékán mutatta be a GÉIK-et és a kar képzéseit.

A bemutatkozás után labortúrákra indultak a diákok, amely során közelebbről is megismerkedhettek a Gépészmérnöki és Informatikai Karon folyó képzés kutatási hátterével. 

A műszaki tudományokhoz kötődő hallgatók a legjobbkor érkeztek a kampuszra, mivel ezekben a napokban nem csak a laborokat tekinthették meg, de megcsodálhatták a járműmérnöki konferencia alkalmából az egyetem több pontján is kiállított oldtimer autókat és motorkerékpárokat (köztük egy eredeti T-modellt), valamint a vezető gépkocsigyártók legújabb modelljeit is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés