Hirdetés
Hirdetés

Multisportpályát avattak Kazincbarcikán

| 2018. 05. 31. | 09:57:00
Komplex óvodai sportolást támogató program indul el.
Multisportpályát avattak Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 30-án, a Kihívás Napján adták át az első multisportpályát a Napsugár Tagóvodában, Kazincbarcikán. A város önkormányzata 2017 őszén sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Ovi-Sport Programra, melynek köszönhetően multifunkcionális műfüves sportpályák létesülnek a Napsugár, a Mesevár, a Százszorszép és a Nefelejcs Tagóvodák udvarán.

Az Ovi-Sport Pályák palánkkal körülkerítve, hálóval lefedve készülnek, méretük a nagyobb sportpályák arányainak megfelelően 6x12 méter. Komplex jellegük lehetővé teszi, hogy több sportág alapjait elsajátítsák a gyerekek, mint például a kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz; ezeken kívül alkalmasak eséstan oktatásra, valamint ügyességi játékok, mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására egyaránt.

Magyarországon több mint 270 multifunkcionális pálya létesült eddig, amelyet több mint negyvenezer gyermek használ a mindennapokban. 2018-ban 57 pálya építése indult meg országos szinten, melyből négy darab a kazincbarcikai óvodákban kap helyet.

– A multifunkcionális pályák kivitelezésével Kazincbarcikán egy komplex óvodai sportolást támogató program indul el. Úgy gondoljuk, nem elegendő az, hogy ezek a speciális rendszerek megjelenjenek, fontos, hogy az óvodai sportolás szakmailag megtámogatott fejlesztési programmal, a helyi sportági szakemberek és pedagógusok részvételével valósuljon meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy Kazincbarcikán ezt a programot mi tovább gondoljuk.

Az önkormányzat 15 millió forintot különített el az infrastrukturális fejlesztésre,

majd további együttműködésekkel, melyben a sportegyesületeinknek és az óvodai fejlesztő pedagógusoknak az összefogása is kulcsszerepet játszik, alakítja ki és központilag irányítja majd a teljes rendszert – mondta Szitka Péter polgármester.

A szakszerűen kivitelezett pálya lehetőséget ad a gyermekeknek akár az egésznapos szabadtéri sportolásra, mozgásra, ezzel együtt a különböző csapatjátékok megismerésére, alkalmas a tartós vagy részleges mozgássérültek rehabilitációjára, valamint lehetővé teszi, hogy mindezt biztonságos, kulturált, az uniós normáknak megfelelő keretek között tehessék meg.

Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője úgy fogalmazott, ismét egy rendkívüli lehetőség nyílik meg a gyerekek és az óvodapedagógusok előtt. Bízik benne, hogy ezzel a komplex programmal talán még inkább hozzá tuják segíteni az apróságokat a későbbi sportsikerek eléréséhez.

Hirdetés
Hirdetés