Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolc Szlovákiát választotta. Befogadták!

| 2018. 06. 14. | 17:11:00
Az Extraligában indulnak a Macik.
A Miskolc Szlovákiát választotta. Befogadták!
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége  áldását adta a legutóbbi három Erste Liga-szezon döntőseinek Extraliga-szereplésére. A DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest és a szlovák elitbajnoksághoz csatlakozik.

Az Extraliga klubjai többségi szavazással már hetekkel ezelőtt elfogadták a Miskolc és a MAC jelentkezését,

csak annyi maradt hátra, hogy a szerződéseket minden részletre kiterjedően véglegesítsék és aláírják, ami csütörtökön megtörtént Pozsonyban.

"Nagyon jó kapcsolatot építettünk ki a szlovákokkal, és mindig is az volt a vágyunk, hogy elérjünk a szlovák hokihoz"

- mondta a megegyezésről Egri István, a miskolci DVTK Jegesmedvék együttesének elnöke. Megjegyezte, bízik benne, hogy sikerül majd hozzájárulniuk a közös liga színvonalának emeléséhez. Terveiket illetően rámutatott: mindent megtesznek azért, hogy bejussanak a rájátszásba, a legjobb nyolc közé.

Ami marad utánuk...

A magyar központú Erste Liga mezőnye nem csökken, hiszen a két távozó helyett három újonc is lesz: a Gyergyó HK, a Debrecen és a Vasas csatlakozik.

A Gyergyó egyetlen alkalommal volt részese a MOL Liga küzdelemsorozatának Progym néven – az első idényben, 2008/09-ben –, a Debrecen 2014/17 között háromszor versenyzett, a Vasas és elődje, a Budapest Stars 2008/11 között volt itt, úgy, hogy 2010-ben az első helyen végzett.

Hogy a magyar bázisú pontvadászatban hány klub vehet részt végül 2018/19-ben, az még nem végleges. Várható ugyanis a KMH Budapest csatlakozása is, melynek sorsáról technikai nüanszok miatt nincs egyelőre döntés - íerja a jegkorongblog.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés