Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borsodi pedagógusokat ismertek el

| 2018. 06. 15. | 16:10:00
Az ünnepségen egy nemes akció is célba ért.
Borsodi pedagógusokat ismertek el
Hirdetés
Hirdetés

Pedagógus napi ünnepséget rendeztek június 14-én a Don Bosco Sportközpontban.

Az eseményen tankerületi elismerő okleveleket, szolgálati emlékérmeket, színes diplomákat és Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Okleveleit is átadták. Idén a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat Kerekes Barbara, a B-A-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének, és Sajószentpéteri Telephelyének tagintézmény – igazgatója, pszichológus – gyógytestnevelője kapta.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola diákjainak produkciójával kezdődött az idei tankerületi pedagógusnapi ünnepség. Az eseményen először Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében gyermekkorát idézte fel. A városvezető kiemelte: a pedagógusok azok, akik a szülők mellett végigkísérik és segítik a felnőtté válás útját. Az elismerést kapó pedagógusok teljes listája a Kolorline-on olvasható.

A díjak átadását követően Jakupcsek Gabriella előadását hallhatták a meghívott vendégek. A volt pedagógus saját életéről, főként gyermekeihez kötődő viszonyáról mesélt az érdeklődőknek.

Az ünnepség keretében a Kazincbarcikai Tankerület Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával adománygyűjtést is szervezett Baba Leventének, a Pollack Mihály Általános Iskola szembetegséggel küzdő tanulójának.

Az akciónak köszönhetően a délután során egymillió forint gyűlt össze, mellyel Levente továbbtanulását és mindennapjait kívánták könnyebbé tenni az akcióban résztvevők.

Az egymillió forintból a család olvasógépet vásárol majd, amihez a Tettre Éber Alapítvány korábban 200.000 forintot ajánlott fel, a pedagógusok 680.000 forintot gyűjtöttek, a helyi önkormányzat mindezt 120.000 forinttal egészítette ki. Az adományt Levente édesanyjának jelképesen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szitka Péter polgármester, Székelyné Varga Mária igazgató, valamint Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezető nyújtották át.

[Beillesztett cikk: Többmilliós szemüveget kéne hordania a borsodi fiúnak]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés