Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben az alsónadrágtolvaj

| 2018. 06. 11. | 14:58:00
Miskolci üzletekből távozott fizetés nélkül.
Előzetesben az alsónadrágtolvaj
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint június 7-ét megelőzően több alkalommal több százezer forintért vett el különböző használati tárgyakat miskolci, valamint debreceni üzletekből.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított április 3-át megelőzően négy alkalommal egy miskolci üzlethelyiségből összesen 183 darab alsónadrágot vitt el azzal a módszerrel, hogy a ruhadarabokat a próbafülkébe vitte, a csomagoláson lévő áruvédelmi eszközöket letépte, majd a termékeket a táskájába rejtette.

A lopással okozott kár több mint 183 ezer forint, melyből mintegy 34 ezer forint térült meg, ugyanis az utolsó elkövetés alkalmával, április 3-án a bolt alkalmazottai tetten érték, és ennek során ruházatából 33 darab alsónadrág előkerült. Ekkor a gyanúsítottat kihallgatták, azonban szabadon távozhatott. Néhány nappal később egy debreceni üzletből vitt el két darab csaptelepet. Legutóbbi tettenérésekor, június 7-én a gyanúsított egy miskolci áruházból 7 db gyorstöltőt, valamint 2 darab WC-hez tartozó szerelvényt vitt el, összesen több mint 120 ezer forint értékben.

Megállapítható, hogy első kihallgatását, április 3-át követően a férfival szemben újabb büntetőeljárások indultak, vélhetően újabb bűncselekmények elkövetése miatt. Amennyiben a bíróság a gyanúsított bűnösségét megállapítja a fenti cselekmények elkövetése miatt, a férfi 6 év 9 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsított esetében megalapozottan feltehető az is, hogy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből fedezi a mindennapi megélhetését, így szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. 

Hirdetés
Hirdetés