Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Heves zivatarokra figyelmeztetnek - Borsodban is

| 2018. 06. 09. | 12:30:00
Napközben és este is várható felhőszakadás.
Heves zivatarokra figyelmeztetnek - Borsodban is
Hirdetés
Hirdetés

Június 9-én, szombaton is országszerte heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek. Három megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: délnyugat felől zivatarrendszer érkezik, amely éjszaka északkelet felé helyeződik, legkisebb eséllyel a Tiszántúl északi felét érintheti.

Szombaton napközben és este több helyen (legkisebb valószínűséggel északkeleten) várható dörgés, villámlás.

Heves zivatarokra is számítani kell (nagyobb eséllyel ma estétől a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, holnap a déli (és középső országrészben), amelyek környezetében viharos, károkozó széllökés és nagy méretű jég is előfordulhat. Helyenként felhőszakadás is valószínű.

Szombatra heves zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs figyelmeztetést) adtak ki Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére.

Ugyancsak heves zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a fővárosra és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés