Hirdetés
Hirdetés

Menteni szerettek volna, de ingyen nem lehet!

| 2018. 06. 05. | 15:42:00
Elütött egerészölyvet szerettek volna lehozni az M3-as autópályáról a madármentők.
Menteni szerettek volna, de ingyen nem lehet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az állami útdíjfizetési vállalat nem engedte érvényes matrica nélkül a Mályi Madármentő Állomás tagjait az emődi autópályára június 4-én, hogy kimentsék a sérült ragadozó madarat – erről egy Facebook-videóban számolt be a szervezet egyik tagja.

A videóban elhangzik, hogy indultak volna menteni, de nem engedhetik meg maguknak, hogy minden sérült állat szállításához autópályamatricát vegyenek. Megkérték a mérnökséget, hogy biztosítsanak nekik egyszeri fel-, illetve lehajtási lehetőséget, hogy el tudjanak jutni a sérült egerészölyvért, de erre nem kaptak engedélyt.

A továbbiakból kiderül, hogy a mérnökség felhívta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-t, viszont ismét nemleges választ kaptak. Később a madármentők többször is telefonáltak, előbb egy diszpécsernek, majd egy vezetőnek. Elmondták, hogy miről van szó, de nem engedélyezték nekik a felhajtási lehetőséget.

A madármentők ezután ismét felhívták az emődi mérnökséget, ahol végül felajánlották nekik, hogy a felhajtótól elviszik a madármentőt egy narancssárga ellenőrző autóval a madárért, így sikerült lehozni a pályáról.

Az egerészölyvet valószínűleg elütötték és baloldali felkarcsonttörést szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés