Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolci gimnazista találmánya nyert!

| 2018. 06. 06. | 10:20:00
Nagyon fontos az alkotó munka: innovációk versenyeztek.
Miskolci gimnazista találmánya nyert!
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a 27. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait kedden Budapesten. A Magyar Innovációs Szövetség a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalának főtámogatásával, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az M5 csatornával közösen tavaly ősszel hirdette meg a versenyt 14 és 20 év közötti fiataloknak. A 2017/2018-as tanévre kiírt verseny első fordulójába 106 pályázat érkezett, ebből a zsűri 69 pályázatot javasolt kidolgozásra, 57 határidőre elkészült.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a díjátadón hangsúlyozta, alkotó ember nélkül nincs haladás, a verseny pedig évek óta mutatja, hogy az alkotó munka jelentős eredményekhez vezet. Kijelentette: Magyarországon vannak tehetséges, alkotó szakemberek.

Szigeti Ádám, az Óbudai Egyetem kancellárja, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős felkért helyettes államtitkára a díjátadó ünnepségen a tehetséggondozás fontosságáról beszélt, és szólt arról, hogy folytatódik a nemzeti kiválósági program.

Első díjat kapott Matányi Marianna és Kákonyi Marcell, a szentendrei Ferences Gimnázium tanulóinak pályázata az agyi működést vizsgáló tesztkészülékről; Tassi Timián Áron, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanulójának okoslámpája, valamint Novák Blanka, az egri Dobó István Gimnázium tanulójának a lycium barbarum fiziológiai hatásainak vizsgálatáról szóló pályázata.

A verseny három első helyezettje jut tovább a szeptember 14-19. közötti európai fiatal tudósok dublini döntőjébe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés