Hirdetés
Hirdetés

MOL-dolgozók újítottak fel egy borsodi otthont

| 2018. 06. 23. | 12:58:00
Önkéntes segítség.
MOL-dolgozók újítottak fel egy borsodi otthont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vállalati önkéntesek segítségével újult meg a girincsi Katica különleges lakásotthon. A MOL-csoport önkéntességi ötletpályázatának lényege, hogy a cég dolgozói saját maguk jelölhetnek olyan helyi közösségeket vagy szervezeteket, ahol meglátásuk szerint leginkább szükség van a segítségre. A dolgozók önkéntességi ötletei közül közel 50-et valósítanak meg idén a MOL-csoport munkatársai, melynek legutóbbi állomása június 22-én a girincsi lakásotthon volt. 

Az idei évtől 12 ország 1 500 MOL-os dolgozója segíti a helyi közösségeket, nonprofit szervezeteket – a program indulása óta összesen eddig több mint százezer euróval.

A MOL-csoport önkéntességi ötletpályázata egy éve azért jött létre, hogy a vállalat a munkatársak aktív bevonásával még jobban megismerje a helyi közösségek igényeit, és így a lehető leghatékonyabb formában tudjon segítséget nyújtani. 

A program legutóbbi magyarországi állomása június 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs, ahol a Katica különleges lakásotthont újította fel a MOL több mint húsz dolgozója, hogy az ott lakó gyerekek megújult környezetben tudjanak felnőni.

– A Katica lakásotthont a közelben lakó egyik kollégánk javasolta a pályázaton, mert látta, tényleg nagy szükség van a felújításra, mi pedig nagyon örülünk, hogy a falak, nyílászárók, radiátorok festésével segíthettünk. Egyrészt a megye egyik fő munkaadójaként ez kötelességünk, másrészt számunkra is felelmelő érzés az önkéntes munka: nem csak adunk, kapunk is – mondta Huff Zsolt, a MOL Magyarország downstream ügyvezető igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés