Hirdetés
Hirdetés

Sokat javulhat a hajléktalanellátás színvonala Miskolcon

| 2018. 06. 05. | 16:51:00
Nem csak a férfiak krízisférőhelyét újítja fel a Vöröskereszt.
Sokat javulhat a hajléktalanellátás színvonala Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy negyedmilliárd forintot fordít pályázati pénzből a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete a Hajléktalanokat Gondozó Központ korszerűsítésére, és olyan programokra, amelyek hosszú távon is segíthetnek kiemelkedni a hajléktalanságból.

Az uniós pénzből 10 ellátott számára biztosítanak albérlet-támogatást és élelmiszer-utalványt 2 éven keresztül Miskolcon. Ez idő alatt pék vagy kereskedő szakképesítést, és B kategóriás jogosítványt szerezhetnek. – Új végzettségeikkel nagyobb esélyük nyílik a munkaerőpiacon, a Vöröskereszt szociális munkásai a segítségükre lesznek – közölte a szervezet június 5-én az 53 millió forintba kerülő programról.

Egy másik, 92 milliós projekt révén a következő két évben megújul a Vöröskereszt 35 fős férfi krízisférőhelye. Az összegből kicserélik a villanyvezetékeket, a padlózatot és bútorzatot, valamint felújítják és akadálymentesítik a mellékhelyiségeket, a lépcsőházat. Ez utóbbi lift beszerelését is jelenti az idősotthon épületébe, mely legfelső emelete szolgál – novembertől április végéig – az utcán élő férfiak időszakos éjszakai elszállásolására. 

A forrásokból továbbképzésekre és intézményi infrastruktúra-fejlesztésre 104 millió forintot költenek, míg önerőből felújítják a Hajléktalanokat Gondozó Központ 25 éve működő népkonyháját. A Vöröskereszt borsodi szervezete további öt pályázatot nyújtott be a Hajléktalanokért Közalapítványhoz hasonló fejlesztésekre.
 

Hirdetés
Hirdetés