Hirdetés
Hirdetés

Bemutatkoztak a miskolci tacskók is

| 2018. 07. 20. | 11:00:00
+Képgaléria
Bemutatkoztak a miskolci tacskók is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tisza-parton, Dombrádon rendezték meg az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó július 14-én, amin közel 200 kutyabarát és 60 tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges virslikutyákat, amelyek közül a pár hónapostól  egészen 12 éves  korig tették tiszteletüket a találkozón.

A tacskók többsége Szabolcs megyéből való volt ( több mint 50 százalékuk a megyeszékhelyről, Nyíregyházáról) , de érkeztek dakszlik Debrecenből, Miskolcról, Budapestről, sőt még Bécsből is. A rendezvényhez kapcsolódó fotóversenynek szombaton volt a díjátadója, és a versenyre beküldött fotókból mini tárlat is nyílt az esemény ideje alatt. De a helyszínen is megmérettették magukat a tacsik,

különböző kategóriákban rendeztek ugyanis szépségversenyeket számukra.

Sokuk először járt vízparton és a gazdiknak jó volt látni, ahogy ismerkedik kutyusuk az úszás örömeivel.  Aki megunta a Tisza partot, annak egy képzett kutya fizioterapeuta tartott kutyamasszázs, illetve gerinctorna bemutatót, de néhány hasznos fogást is megtanított a gazdiknak.

Az is kiderült, hogy a szabolcsi tacskótartók jótékony lelkek, ugyanis a rendezvényen megjelent Futrinka Egyesület standjánál csaknem 60 ezer forint adomány gyűlt össze a gazdátlan kutyusok számára. Sőt, volt aki a szépségversenyen nyert tápját is felajánlotta a szervezet gondozásában lévő árva tacsiknak.

Hirdetés
Hirdetés