Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nappali praktikus berendezése

Borsodihír | 2024. 04. 29. | 09:14:01
XXX
A nappali praktikus berendezése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nappali berendezése során először is azt kell tisztáznunk, hogy milyen funkciókat fog betölteni az ülőgarnitúra. A hely adottságaihoz alkalmazkodva tudjuk megszabni a méretet, de azt is figyelembe kell venni, hány embernek fog helyet biztosítani. 

Lényeges az is, hogy kizárólag vendégfogadásra, tévézésre, családi együttlétekre használjuk a nappalit, vagy időnként, esetleg minden nap betölti a hálószoba funkcióját is. Előfordulhat, hogy a vendégeink ott maradnak éjszakára, ebben az esetben célszerűbb az ágyazható változatokat előnyben részesíteni. Ha pedig mindennapos fekhelyként is szolgál, akkor a gerincvédő zónás típus lesz a legideálisabb. 

A SzenZa Bútoráruház ülőgarnitúrák és sarokgarnitúrák sokaságát kínálja, amelyek minden igényt kielégítenek, bármi is legyen az óhajunk. Ezekből egészen biztosan össze tudjuk állítani a nappalink kényelmes ülőbútorát. 

Kanapé és fotel

Elhelyezhetünk a nappaliban kanapét és fotelt vagy fotelokat is. Ez lehet 3-2-1 vagy 3-1-1 összeállítás, de mit is jelent ez? Az első esetben egy 3 ülőhelyes kanapét és egy 2 férőhelyest, valamint egy fotelt. A másodikban egy 3 férőhelyes kanapét és 2 db fotelt. 

A hármas kanapé lehet kihúzható, ággyá alakítható is, ilyenkor 2 személy kényelmes fekvését biztosítja. A kettes kanapé általában fix változatban készül, de létezik vendégággyá nyitható típus is, ami egy embernek nyújt komfortos pihenést. 

Ezek a variációk szabadon kombinálhatók, a nappali elrendezésének függvényében. Mivel különálló bútordarabokról van szó, ezért a lehetőségek száma igencsak nagy. A lényeg, hogy összhangban legyenek és adjanak egy szép keretet a szobának. 

A maradéktalan helykihasználás érdekében sarokkanapé lesz a megfelelő

A sarokgarnitúra nagy előnye, hogy maximálisan ki lehet vele használni a helyet. Egy szép szőnyeggel, illetve dohányzóasztallal kiegészítve hangulatos nappalit lehet kialakítani a segítségével. 

Az L alakú kanapék mellett U alakúak is léteznek, amelyeket főként a nagyobb alapterületű nappalikban tudunk hatásosan és hasznosan elhelyezni. Azonban emellett kisebb garnitúra is összeállítható belőlük, ha mégsem lenne olyan nagy hely. 

Az elemes sarokgarnitúrák rengeteg lehetőséget kínálnak, teljesen személyre szabottan tudjuk berendezni velük a nappalit. Most nézzük meg, hogy milyen kiegészítőkkel lehet a kényelmet még tovább fokozni!

Egyéb elemek

Választhatunk alacsonyabb vagy magasabb támlás kivitelt is, ez a belmagasságtól és a mi igényeinktől függ. Az alacsonyabb támlást akár fejtámlával is meghosszabbíthatjuk, amivel az adott helyen tudunk komfortosan pihenni, ahol éppen elhelyezzük. 

A lábtartós összeállításnak köszönhetően pihentetni tudjuk a hosszú munkanapon megfáradt végtagjainkat. A relax fotel kényelmét fokozza a karfába épített a pohártartó, a ledlámpa, USB csatlakozó, és a laptoptartó. A polcos elem pedig abban segít, hogy a közelünkben tudjuk tartani a személyes eszközeinket, amelyekre szükség lehet. 

Borításnak választhatunk bőrt vagy szövetet, olyan színt, ami illik a lakás stílusához és a mi ízlésünknek is megfelel. 

Hirdetés
Hirdetés