Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

AHD kamerarendszer: az analóg és a digitális technológia legjava!

Borsodihír | 2024. 04. 29. | 09:19:29
XXX
AHD kamerarendszer: az analóg és a digitális technológia legjava!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az AHD kamerarendszer egy új generációs biztonsági megoldás, mely ötvözi az analóg és a digitális technológiák előnyeit. Ebben a cikkben megnézzük, miként fejlődtek az AHD kamerarendszerek, milyen előnyeik vannak, és miként kell őket telepíteni.

Így fejlődött az AHD kamerarendszer

Az Analog High Definition, azaz az AHD fejlődése még a CCTV (Closed-Circuit Television)-ből indult. Ez utóbbi egy zárt rendszert jelentett, melyen belül korlátozott halmazú monitorokra továbbítottak jelet. Az AHD technológiával az volt a céljuk a fejlesztőknek, hogy áthidalják az új HD rendszerek és a régi analóg közötti különbséget.

A Fisotech AHD kamerarendszerei nagyon fejlettek, képesek arra, hogy 720p vagy akár 1080p nagyfelbontású videót továbbítsanak analóg koaxiális kábelen keresztül, így a képminőségükre nem lehet panasz. 

Hogy legyen összehasonlítási alapunk: ez egy hagyományos, jó minőségű analóg kamerához képest nagyjából ötszörös felbontást jelent. Ráadásul a legtöbb esetben még éjjel is kiváló minőségű képet biztosítanak.

Az AHD kamerarendszer előnyei

A meglévő rendszerek könnyen frissíthetőek ezzel a technológiával. Mindez köszönhető annak, hogy a HD-TVI és HD-CVI technológiához hasonlóan működnek, emellett pedig kompatibilisek a régebbi analóg rendszerekkel is. 

Így egy meglévő, telepített egység esetén elég az eszközöket cserélni a frissítéshez. Látványosan javítható a képminőség úgy, hogy közben a meglévő koaxiális vagy csavart érpáras kiépített vezetékeket használjuk fel.

Az AHD rendszerek technikai előnye például a nagyfelbontású videó, a zavartalan jelátvitel, a nagy kompatibilitás és a hosszú távú átvitel. A jelátvitel tömörítetlen, veszteség-, és késleltetésmentes. Akár 500 méteres távolságig is zavarmentesen lehet velük továbbítani a kameraképet. Így parkok és raktárak felügyelete is megoldható a segítségükkel.

Így kell telepíteni az AHD kamerarendszert

Bár vezetékes rendszerekről van szó, ez közel sem jelenti azt, hogy nehezen telepíthetők. Köszönhetően annak, hogy analóg jeleket használnak, melyeket egy koaxiális vagy UTP kábelen keresztül továbbítanak, nincs szükség bonyolult hálózati beállításokra, sem nagy sávszélességre. Emellett csak egy tápellátást kell biztosítanunk, így összességében alacsonyan tudnak maradni a telepítési költségek, valamint a kiépítés időtartama is.

Igazi plug-and-play eszközökről van szó, ami annyit jelent, hogy nincs szükség bonyolult beállításokra, nehéz telepítési folyamatra, egyszerűen csak összedugjuk a különböző egységeket és már működik is a rendszer. Így hát a telepítési folyamat igazán egyszerű és könnyű!

Ha valaki szeretné mind az analóg, mint pedig a digitális megoldások előnyeit élvezni az otthona, üzlete, gazdasági épületei vagy nagyobb területei esetén, akkor válassza bátran az AHD kamerarendszerket, és nem fog bennük csalódni! A könnyű telepíthetőség, a megbízható működés és a kiváló képminőség mindenképp jó választássá teszi ezeket a termékeket.

Hirdetés
Hirdetés