Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akadozik a Telekom, a Vodafone és a Digi hálózata is

Cívishír | 2024. 01. 02. | 13:55:43
Dolgoznak a hiba elhárításán.
Akadozik a Telekom, a Vodafone és a Digi hálózata is
Áramellátási hiba (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január 2-án, nagyjából fél 12 magasságában az egész ország területén akadozni kezdett vagy teljesen elérhetetlenné vált a Vodafone mobil- és internet hálózata. A szolgáltató Facebook-oldalára kitett utolsó bejegyzéshez folyamatosan érkeznek a problémát jelző kommentek az ország minden részéből, és a Digi vezetékes netszolgáltatásnál is akadnak gondok – mindkét cég a 4iG-csoporthoz tartozik – írja a 24.hu.

Hibák ugyanakkor nemcsak ennél a két szolgáltatónál merülnek fel: a Telekom ügyfelei olyan problémákról számolnak be, hogy nem tudnak hívásokat kezdeményezni a mobilhálózaton, de a kimaradás a jelek szerint a tévés szolgáltatást is érinti.

A Telekom a hibákkal közölte, áramellátási hibák miatt a Telekom IPTV, Telekom TV és a mobil hangszolgáltatások akadozhatnak. Mint írták, folyamatosan dolgoznak a helyreállításon, és a fennakadásért az ügyfelek elnézését kérik.

A Vodafone később Facebookon azt írta, a kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, amely ideiglenesen befolyásolta a szolgáltatások elérhetőségét. Javították is a gondot, így a mobilszolgáltatások ismételten zavartalanul működnek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy néhány mobilkészülék továbbra sem csatlakozik automatikusan a hálózathoz. – Ha ezt tapasztalnád, javasoljuk, hogy egyszerűen indítsd újra a készüléked, vagy válts repülőgép üzemmódra, majd térj vissza az eredeti állapotba, amely megoldást jelent. Megértéseteket és türelmeteket köszönjük! – közölték.

Hirdetés
Hirdetés