Hirdetés
Hirdetés

Avasi Borangolás: 80 helyszínen 62 borászat

mti | 2024. 05. 11. | 15:15:38
A fesztiválon új helyszínként jelenik meg a felújított Avasi kilátó és környezete.
Avasi Borangolás: 80 helyszínen 62 borászat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol május 16. és 19. között nyolcvan helyszínen hatvankét borászat várja az érdeklődőket– közölték a szervezők. A tájékoztatás szerint a történelmi Avas utcáin három színpadon tizennyolc koncert lesz, és számos utcazenész és bárzongorista is fellép.

A szervezők idén több újdonsággal is készülnek, ilyen például a "világsztárok tere", ahová többek között olyan hírességek pincészeteinek borait hozzák el a fesztiválozók részére, mint Andrés Iniesta, Sting, Snoop Dogg vagy Brad Pitt. Mellettük a hazai borászatok széles kínálata lesz jelen. A látogatók már a fesztivál szakmai napján megkóstolhatják a bükki borászok italait egy exkluzív sétáló borkóstolón.

Az idén négynaposra bővülő Avasi Borangolás első, szakmai napját két zenés-táncos, borozós szórakozásról szóló nap követi, míg a negyedik napon, vasárnap közös piknikezésre hívják a fesztiválozókat.

Ezen a napon a családok lesznek a középpontban, ugyanis az Avastetőn egész nap gyerekfoglalkoztatók, előadások és koncertek várják a legkisebbeket, míg szüleik a Telekom Hello Szülő programján hallhatnak beszélgetéseket Hajós Andrással, Holló Mártával vagy a 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászó feleségével, Sterczer Hildával.

A fesztiválon új helyszínként jelenik meg a felújított Avasi kilátó és környezete, az OTP Kilátó Színpadon a Maszkura és a tücsökraj, Zsaya, a Holdeső és a Fazekas Gyermekkórus és a Ritmiklift zenél majd. Az Avalon Fleet Amfiteátrum Színpadon a Lóci játszik, a Folkfonics és a Z!IENEMi gondoskodik a hangulatról, míg a Nagyavason helyet kapó Kvaterka Rap Színpadon a Hősök, Copy Con és Siska Finuccsi szórakoztatja majd a közönséget.

Mint írták, a rendezvényen idén is megrendezik az AVASember Kupát és a kisAVASember Kihívást, melyhez idén a Diósgyőri VTK nyújtja a sportszakmai támogatást. Az Avasi Borangolás progamjai egy programelem kivételével ingyenesen látogathatók, Áts Károly x Günzer Tamás borkóstolójára előzetes jegyváltás szükséges.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés