Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Figyelem: nagy változások a MÁV-nál!

| 2017. 12. 06. | 12:13:00
Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is érintik.
Figyelem: nagy változások a MÁV-nál!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2017/2018-as vasúti menetrend december 10-én lép életbe, a változás leginkább a Budapest-Nagykanizsa, a Fonyód-Kaposvár, a Budapest-Kaposvár, a Miskolc-Hidasnémeti, a Püspökladány-Biharkeresztes és Budapest-Kelebia vonalon jelentős - közölte a MÁV december 6-án az MTI-vel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyét leginkább érintő változás az, hogy a Miskolc–Hidasnémeti vonalon új, az utasforgalmi igényekhez és a csatlakozásokhoz igazodó menetrendet vezetnek be, az átszállási idők csökkentésével.

Több térségben is folytatódnak a pályarekonstrukciók, ezért a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen vonalakon évközben menetrendi módosításokkal és forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a vonattal utazóknak.

A tájékoztatás szerint megszűnik a nyomtatott menetrendkönyv, a menetrend a MÁV-csoport honlapján érhető el.

A vasúttársaság kiemelte, hogy december 10-étől kedvezőbb lesz az önkiszolgáló csatornákon a jegyvásárlás. A MÁV-Start a jegykiadó automatákból értékesített jegyekre, az interneten vásárolt, de automatából kinyomtatott jegyekre 5 százalékos, okostelefonon, tableten, laptopon bemutatható e-vonatjegy vásárlásánál 10 százalék kedvezményt ad, csúcsidőn kívüli utazás esetén további 10 százalék engedményt ad - tájékoztatott a vasúttársaság.

Hirdetés
Hirdetés