Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiskorút akartak szexre kényszeríteni Miskolcon

borsodihir.hu | 2024. 05. 09. | 17:03:07
Ítéletet hozott a bíróság.
Kiskorút akartak szexre kényszeríteni Miskolcon
Az elkövetőket bűnösnek mondta ki a bíróság (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a két fiatalkorú férfinak az ügyében, akik ellen szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2022 májusában Miskolcon villamossal közlekedtek, melynek során leszólították a kiskorú sértettet és beszélgetést kezdeményeztek vele, majd megkérték, hogy szálljon le velük a járműről. A fiatalkorú terheltek a lányt egy patakparti elhagyatott területre kísérték, ahol az egyikük arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik, majd a sértett nemleges válasza után már arra szólították fel, hogy szexuális cselekményt végezzen számukra. A sértett ez ellen is tiltakozott, mire válaszul az egyik vádlott a híd korlátjához szorította és beleharapott az arcába. A sértett menekülni próbált, azonban kezeit egyikük lefogta, míg társa lehúzta a saját és a sértett nadrágját is és szexuális cselekményt imitáló mozdulatokat tett. 

Ezt követően egyikőjük megrúgta és meg is ütötte a távozni szándékozó sértettet, majd visszakísérték a villamosmegállóhoz, ahol a vádlottak ugyan felszálltak egy közlekedő járműre, de a helyszínen maradó sértetthez később visszatértek és ismét felszólították, hogy számukra végezzen szexuális cselekményt. A sértettet – tiltakozására válaszként – az egyik vádlott megütötte, majd egy másik parkos részre mentek, ahol beszélgetést követően a terheltek végül felhagytak szándékukkal és a lányt hátrahagyva távoztak a helyszínről.   

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, az elsőrendű vádlottat 1 év 5 hónap, míg a másodrendű vádlottat 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását mindkettejük esetében 2 év próbaidőre felfüggesztette.  

Az ítélettel szemben az elsőrendű vádlott jelentett be fellebbezést, így az eljárás az ő vonatkozásában Miskolci Törvényszéken folytatódik, míg a másodrendű terhelt vonatkozásában az ítélet jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés