Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megverték Borsodban, mert nem fogott kezet – bíróság előtt a támadók

Borsodihír | 2024. 05. 04. | 14:27:27
A sértettől a telefonját is elvették.
Megverték Borsodban, mert nem fogott kezet – bíróság előtt a támadók
Előkészítő ülést tartanak (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart május 8-án a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a két férfinak a büntetőügyében, akik egy buszmegállóban több alkalommal megütötték és megrúgták a sértettet, mert az nem fogott velük kezet.

Az ügyészség szerint a vádlottak 2023 júliusában a délutáni órákban egy borsodi település buszmegállójában találkoztak a sértett férfival, akivel azért kezdtek el vitatkozni, mert nem akart velük kezet fogni. A terheltek trágár módon szidalmazták a sértettet, majd egyikük mellkason lökte, míg a másik vádlott ököllel fejen ütötte őt. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet testszerte, illetőleg a fején több alkalommal megrúgták. Cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó nő látta az eseményeket, a helyszínre futott és a vádlottakat ellökte a már eszméletlen állapotban lévő sértettől.

Az egyik vádlott távozásukat megelőzően még a sértett zsebéből kivett egy mobiltelefont, majd elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban az elkövetés kitartó módjára, a vádlottak által többször leadott ütésre, rúgásra és a bántalmazott testtájékra figyelemmel a cselekmény alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseket okozzon. A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Hirdetés
Hirdetés