Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mire képesek az izomstimulátorok?

Borsodihír | 2024. 04. 24. | 17:41:39
XXX
Mire képesek az izomstimulátorok?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyógyszermentes fájdalomcsillapítás egy elérendő cél, ehhez pedig ma már korszerű eszközök is a rendelkezésünkre állnak. Ezek az eszközök alacsony feszültségű elektromos impulzusok segítségével hatnak az izmokra és az idegekre, ennek következtében pedig a fájdalomérzetért felelős idegsejtektől a jelek nem fognak tudni eljutni az agyba.

A test számos részén lehet alkalmazni, ezáltal pedig akár csökkenthető a fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyisége is.

Miből állnak ezek az eszközök?

A Rehaker.hu izomstimulátorai a testfelületre ragasztható elektródákból, ezekhez kapcsolódó vezetékekből és magából a készülékből állnak. Ezek a készülékek működhetnek TENS vagy EMS készülékként, de vannak olyan készülékek, melyek mindkét funkcióra képesek, sőt vannak, amelyek pluszban melegítéssel lazítják el a problémás területet.

Mit tud az EMS készülék?

Az EMS az Electrical Muscle Stimulation rövidítése, vagyis ezek a készülékek az izmok stimulálására készültek. Hatása az izmokra történik, mégpedig abból a célból, hogy erősítsék azokat. Elektromos impulzusokat bocsát ki, melyeket az elektródák segítségével vezet a bőrbe és ott az izom összehúzódását okozza. Hatására az izmok fejlődnek, erősödnek, regenerálódnak, állapotuk javulni fog.

A TENS készülékek hatása

A TENS készülék fájdalomcsillapításra képes, a Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation rövidítése, és az elektromos impulzusok az idegekre képesek hatni. Használatával csökkenthető a krónikus, akár évek óta tartó fájdalom, de műtétek utáni lábadozás során is hatékony. A fájdalomcsillapítás a készülék használata után sokáig megmarad.

Az izomstimulátorok használata

Az EMS készülék alkalmas arra, hogy kiegészítsük vele az edzést, növeljük az erőnlétünket, csökkentsük az izomlázat, általa javulni fog a vérkeringés, hamarabb regenerálódnak az izmok. A rendszeres EMS kezelés hatására növekedik az izomtömeg és fokozódik az izomerő.

A TENS és az EMS készülékeken különböző programokat lehet beállítani, ettől függően más és más hatás érhető el. Nagyon fontos, hogy mindenképpen konzultálni kell a kezelőorvossal mielőtt használjuk, hiszen néhány esetben az alkalmazása nem javasolt.

A programok hatása

A programokat a test különböző régióin alkalmazhatjuk, valamint azért is lényeges eleme ez a használatnak, mert nem engedi azt, hogy a test hozzászokjon egy adott impulzushoz. Éppen ezért célszerű a programokat változtatni, ezáltal az izmok többféle ingert fognak kapni. A hőterápiás készülékek az adott testtáj melegítésével elérik azt, hogy az erek kitágulnak, a vérkeringés fokozódik, az izmok ellazulnak és ezáltal a fájdalomérzet is csökken.

Az izomstimulátorok az utóbbi években egyre elterjedtebbek lettek, hiszen otthon is használhatók, egyszerűen megvásárolhatók és nagyon hatékonyak mind az izom növekedésének elősegítésében, mind pedig a fájdalom csökkentése terén. Használatuk nagyon egyszerű, a kezelendő felületre kell felragasztani az elektródákat, majd pedig elindítani a kívánt programot.

Hirdetés
Hirdetés