Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedofilügy: Novák Katalin jó szívvel írja alá az Alaptörvény-módosítást

mti | 2024. 02. 08. | 19:55:04
A Sándor-palota rövid közleményben reagált.
Pedofilügy: Novák Katalin jó szívvel írja alá az Alaptörvény-módosítást
Novák Katalin (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja - közölte a Sándor-palota csütörtökön az MTI-vel, hozzátéve: Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel alá fogja írni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt.

A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt

 - írta a Sándor-palota közleményében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Orbán Viktor miniszterelnöke február 8-án Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány nevében alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

Az ügy előzménye, hogy K. Endrét, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét a tavalyi pápalátogatás kapcsán elnöki kegyelemben részesítette Novák Katalin. K. Endre másodrendű vádlottként 3 év 4 hónap börtönbüntetést kapott, mert tudomása volt arról, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, és amikor ez kiderült, arra akarta rávenni a diákokat, hogy vonják vissza feljelentéseiket.

Pedofilügy: Orbán Viktor tesz róla, hogy korlátozza Novák Katalint
A miniszterelnök alkotmánymódosítást nyújtott be.
Hirdetés
Hirdetés