Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos pofonok csattantak Miskolcon

| 2022. 12. 11. | 10:26:00
A Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezték meg az ökölvívó magyar bajnokságot.
Súlyos pofonok csattantak Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telt ház előtt rendezték meg szombaton Miskolcon a Papp László ökölvívó országos bajnokság fináléit.

A döntőket két programban bonyolították le a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A 13 órakor indított délutáni szakaszban 13 meccset rendeztek, melyek közül a férfiak 63,5 kilogrammos döntője emelkedett ki. A váltósúlyú fináléban a favorit, Európa-bajnoki bronzérmes Kovács Richárd a feltörekvő tehetségek közé tartozó Énekes Dominikkal csapott össze. Az NYVSC bokszolója egyértelműen jobban bokszolt, de a KSI fiatalja remekül helyt állt, s végig komoly erőbedobásra késztette Kovácsot.

A délután legemlékezetesebb győzelmét viszont nem Kovács Richárd, hanem egyértelműen a 48 kilogrammban diadalmaskodó Bernáth Imre aratta, aki kevesebb mint tíz másodperc alatt kiütéssel verte az FTC versenyzőjét, Szlávik Vlacseszlavot. A DVSC papírsúlyú öklözője egy gyönyörű jobb horoggal állcsúcson találta riválisát, aki az ütéstől elterült a padlón, s az orvosnak kellett kezelnie, mielőtt talpra tudott állni.

Az esti programra megtelt a Körcsarnok, s a nézőknek nem kellett csalatkozniuk, mert a meccsek remek színvonalúak voltak.

Parázs hangulatú mérkőzések voltak este, és nagyon örülök annak, hogy teltház előtt tudtuk megrendezni a döntőket, mert ez kijárt az országos bajnokságnak

 - mondta szombat este az MTI-nek a kapitány, aki az 51 kilogrammos és az 54 kilogrammos férfi döntőket emelte ki, előbbit a debreceni Bernáth Attila nyerte 3-2-es megosztott pontozással Virbán Martinnal szemben, utóbbit pedig egy szikrázóan kemény küzdelem végén Szaka István egyhangú pontozással Bernáth László felett. A szakember az idén szintén Európa-bajnoki bronzérmet nyerő Veres Roland 57 kilós győzelmét is méltatta.

Az ob-n Nagy Tímea (75 kg) 15., Szűcs Szabina (57 kg) pedig 9. bajnoki aranyérmét gyűjtötte be.

Hirdetés
Hirdetés