Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Trójai falovak” miatt nem indul a megyei listákon a Tisza Párt

civishir.hu | 2024. 05. 07. | 16:09:08
Pedig mindenütt összegyűjtötték a szükséges mennyiségű aláírást.
„Trójai falovak” miatt nem indul a megyei listákon a Tisza Párt
Magyar Péter a hívek között Hajdúszoboszlón 2024. május 6-án (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár a Cívishírnek május 6-án, hétfőn este még azt nyilatkozta a pár hónapja politikai pályára lépett Magyar Péter, hogy Hajdú-Biharban a Tisza párt elindul a pártlistás szavazáson, nem sokkal ezelőtt már arról számolt be saját Facebook-oldalán, hogy végül egyetlen megyében sem mérettetik meg magukat a június 9-i voksoláson. 

A TISZA párt több ezer önkéntes önfeláldozó munkájának eredményeként pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást. Köszönet a segítők munkájáért és a több tízezer támogató aláírásért! - kezdi bejegyzését a politikus, majd így folytatja: 

A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a választási irodákhoz megyei listákat.

Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat - indokolta a döntést.

Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni. Sajnáljuk, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de bízunk benne, hogy a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében mindenki el tudja fogadni a döntésünket. Köszönjük a rengeteg, hazaszerető, becsületes jelölt jelentkezését! A közös munkát mindenképpen folytatjuk - fogalmaz.

A TISZA Párt célja, hogy sok ezer jelentkezőből, a több tízezer támogatónk segítségével, a következő országgyűlési választásáig mind helyi mind országos szinten becsületes, a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot hozzunk létre - zárul Magyar Péter bejegyzése.