Hirdetés
Hirdetés

Tíz napja ígérik a 15 fokot. A harmada sincs

| 2017. 02. 21. | 10:05:00
Keletre nem ért el a tavasz
Tíz napja ígérik a 15 fokot. A harmada sincs
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utóbbi napok minden egyes időjárás-előrejelzése hatalmas mosollyal és derűs optimizmussal indul: mindjárt érkezik a 10-15 fok plusz. A minjártot azonban elég szabadon értelmezik a meteorológusok, ugyanis tíz napja nem érkezik meg a keleti országrészbe az ígért enyhülés. Eső, sár, havas eső, és a fagypontot alig meghaladó hűmérséklet van helyette.

Előrejelzés – hihetünk-e neki?

Szerdán sok felhő lesz felettünk, de már csak néhol alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél. Hajnalban helyenként pára, köd kialakulhat, északon, északkeleten pedig gyengén fagyhat is, majd napközben 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. 

Csütörtökön a változóan, erősen felhős időben csak elszórtan alakulhat ki jelentéktelen eső, egy-egy gyenge zápor. Délnyugaton és északkeleten viharos lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Délután 10-16 fokot mérhetünk.

Pénteken napközben északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, sokfelé kialakulhat eső, zápor. Továbbra is szeles marad az idő, a délnyugati szél északnyugatira fordul, és ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik a délutáni órákban, de előtte délen még mérhetünk 15 fok körüli értékeket.

Hirdetés
Hirdetés