Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borsodban ismét leszakad az ég

| 2018. 06. 11. | 21:00:00
Hőség, esővel.
Borsodban ismét leszakad az ég
Hirdetés
Hirdetés

A várható heves zivatarok miatt csaknem az egész országra, több megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést keddre. Emellett több megyében a hőségre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: június 11-én éjszaka az ország keleti, északkeleti felén-harmadán, esetleg az északi határ mentén alakulhat ki egy-egy zivatar.

Kedden várhatóan a nap második felében alakulhatnak ki, illetve sodródhatnak be zivatarok főként az ország északi, majd az északnyugati, nyugati megyéibe. Ezek között már nagyobb eséllyel lehetnek heves zivatarok, amelyekhez kapcsolódva (inkább az esti, éjszakai órákban) 90-100 kilométer/órás szélrohamok, nagyobb méretű jég és (20-30 milliméternél is több esővel) felhőszakadás társulhat. Kedd éjszaka a zivatartevékenység átterjedhet az ország más részeire is – tették hozzá.

Heves zivatarok veszélye miatt Csongrád és Békés megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú a figyelmeztetés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés