Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal is a Veszprém örülhetett

| 2018. 04. 15. | 22:29:00
Huszonhetedik magyar kupagyőzelmük ez.
Ezúttal is a Veszprém örülhetett
Hirdetés
Hirdetés

A Telekom Veszprém 27. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután 23-21-re legyőzte a MOL-Pick Szeged csapatát vasárnap, a debreceni Főnix Csarnokban rendezett fináléban.

Vasárnap délelőtt az utolsó belépőjegyek is elkeltek, így csaknem hatezren szurkoltak a lelátókon.

A veszprémiek közül Ancsin Gábor, Győri Mátyás, a svéd Andreas Nilsson és a francia William Accambray hiányzott. A szegedieknél mindenki egészségesen várta a rangadót, taktikai okok miatt Szergej Gorbok és Pedro Rodríguez maradt ki a keretből.

A kezdődobást Tóvízi Petra, a DVSC-TVP játékosa, a nyári, debreceni női junior kézilabda-világbajnokság egyik nagykövete végezte el.

A meccs elején a veszprémiek kapujában több alkalommal is bravúrral védett a horvát válogatott Mirko Alilovic, aki nyártól éppen a szegedieket erősíti. A túloldalon honfitársa, Marin Sego is jól teljesített, például Gasper Marguc büntetőjét is kivédte.

 A szegedi Bodó Richárd (b) és a veszprémi Nagy László . MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mindkét csapat remekül védekezett, így a 12. percben még csak 3-3 volt az állás. A Veszprém védelmének oszlopát, Schuch Timuzsint a 18. percben már másodszor állították ki, ami a szegedieknek kedvezett. Csapatként a csongrádiak kézilabdáztak jobban, a címvédőt az első félidő közepén Lékai Máté góljai tartották versenyben (6-6). A Szeged némileg meglépett ellenfelétől, a 24. percben már három gól volt az előnye (10-7), és bár ezt követően hat percig nem talált be, vezetéssel mehetett a szünetre (11-10).

A második felvonás elején többször is támadhattak a háromgólos vezetésért a csongrádiak, de nem jártak sikerrel, ezt kihasználva fordított, és 3-2 után ismét vezetett a Veszprém (14-13). Amikor először volt két gól a különbség a címvédő javára, Juan Carlos Pastor, az ellenfél vezetőedzője rögtön időt kért, majd csapata gyorsan fordított (17-16). A folytatásban a Szeged több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszhatott, ennek ellenére ebből az időszakból Alilovic két bravúrja, illetve Petar Nenadic gólja révén a veszprémiek jöttek ki jobban, és mint később kiderült, ezzel el is dőlt a finálé.

A veszprémi Petar Nenadic (k), mellette a szegedi Zubai Szabolcs (b) és Bodó Richárd (j). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A hajrára Pastor mesternek már nem maradt időkérése, csapata 16 percig nem tudott akciógólt dobni, így a Telekom Veszprém végül magabiztosan védte meg címét, és visszavágott ősi riválisának, amely március 10-én az NB I rangadóján 15 éve után nyert a rendes játékidőben Veszprémben.

 A két magyar élcsapat 19. alkalommal találkozott a kupadöntőben. Először, 1982-ben a szegediek nyertek, majd 1993-ban, 2006-ban és 2008-ban is ők győztek, 15 alkalommal viszont a veszprémiek ünnepelhettek.

korábban:
a 3. helyért: Balatonfüredi KSE-Csurgói KK 31-25 (16-10)

szombaton játszották, elődöntő:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 38-22 (20-12)
MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 37-17 (19-7)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés