Hirdetés
Hirdetés

Nálunk fogták el a 13 évest megerőszakoló menekültet

| 2017. 02. 21. | 09:06:00
Iraki, 29 éves.
Nálunk fogták el a 13 évest megerőszakoló menekültet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A német rendőrség januárban kereste meg a magyar hatóságot azzal, hogy segítsen azonosítani egy iraki állampolgárt és tartózkodási helyét. A férfi a gyanú szerint tavaly november 13-án Hamburgban megerőszakolt egy 13 éves kislányt, majd ismeretlen helyre távozott, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai felvették a kapcsolatot a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal. A magyar nyomozók a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül folyamatosan kapcsolatban voltak német kollégáikkal és kölcsönösen megosztották egymással az ügyben felmerült információkat. A nemzetközi és a hazai adategyeztetéseknek köszönhetően a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei megállapították, hogy a férfi Németországban álnevet használt, de

a róla készült fényképfelvételek és ujjnyomatlapok azonosságot mutattak a Magyarországon 2016. november 18-án nyilvántartásba vett 29 éves C. Ali D-vel.

A férfi a bűncselekmény elkövetése után, november 17-én vonattal érkezett Magyarországra – elmondása szerint – azért, mert Németországban nem bírálták el megfelelő gyorsasággal az ügyét. Mivel személyazonossága és egyéb körülményei tisztázatlanok voltak, a BMH menekültügyi őrizetét rendelte el.

Hirdetés
Hirdetés