Hirdetés
Hirdetés

Bíróság előtt egy falu összes képviselője

| 2017. 06. 09. | 14:14:00
A polgármesterrel az élen követhettek el visszaélést.
Bíróság előtt egy falu összes képviselője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy magyar falu polgármestere és teljes képviselő-testülete is a vádlottak padjára ül a jövő héten - írja a nepszava.hu.

A portál arról számol be, hogy a valódi tűzifát elsikkasztották, a nem létezőt papíron megvették. A falu pénzén ment Horvátországba nyaralni az egész vezetés.

A Baranyai megyei Gilvánfa 2007-ben még az ország legszegényebb településének számított. Az Ormánségban lévő település fideszes polgármestere, a helyettese és velük a komplett képviselő-testület, meg még két ember jövő kedden nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt, összesen 9 bűntett miatt ül a vádlottak padjára a Siklósi Járásbíróságon.

A vádirat szerint kétszer is előfordult, hogy

az önkormányzat által lízingelt autóval a falu pénzén (2012-ben 200 ezer, 2013-ban 300 ezer forintot felvéve az önkormányzattól) Horvátországba utazott a települést irányító teljes képviselő-testület. Illetve 2013-ban már a hozzátartozók is bekerültek ebbe a szűk körbe.

Az ügyészség szerint a polgármester és a képviselők

lenyúlták azt a mintegy 700 ezer forintot is, amely 2012-2013-ban a vizesárkokból kitermelt tűzifából befolyt. A polgármester és helyettese több alkalommal vett fel pénzt az önkormányzat pénztárából, a hiányt pedig fiktív szerződésekkel fedték le, papíron tűzifát vettek belőle.

Hirdetés
Hirdetés