Hirdetés
Hirdetés

Bangóné és a Fidesz vasárnap is összeakadtak

| 2017. 10. 29. | 18:20:00
A hajdú-bihari szocialista a gyermekétkeztetés ügyében állt ki. Nem hagyták válasz nélkül.
Bangóné és a Fidesz vasárnap is összeakadtak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 Az MSZP szerint 208 ezer rászoruló gyermekből 100 ezer nem kap napi egy tál meleg ételt az őszi szünetben a jogszabályok ellenére, mert a Fidesz-KDNP az idén 2-2,5 milliárd forintot "spórol ki" a szociális gyermekétkeztetésből. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem adja ki neki a nyári szünidőről kért adatokat, arra hivatkozva, hogy azokat csak jövő tavasszal, a zárszámadáskor tudja rendelkezésre bocsátani. A szocialista politikus úgy fogalmazott, hogy a megkezdődött kampány miatt el akarják titkolni az információkat.

Szavai szerint a Fidesz-KDNP hazudik, legutóbb ugyanis Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára "elfelejtette elmondani", hogy az elmúlt másfél évben 80-100 ezer gyermek folyamatosan kimaradt a kötelező ellátásból.

Míg év közben félmillió rászoruló gyermek szerepel a statisztikákban, szünidőben csupán 208 ezer

- jegyezte meg Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint a tárca hazudozik, és ezt tűrhetetlennek nevezte.

Az MSZP többször nyújtott be törvénymódosítási csomagot azért, hogy 6,6 milliárd forintot kizárólag a magyar rászoruló gyermekekre lehessen fordítani, ezeket a jogszabályokat azonban folyamatosan leszavazzák a kormánypártok - mondta.

A gyermekek sokkal többet érdemelnek

- hangsúlyozta, követelve, hogy minden rászoruló ténylegesen kapja meg az ellátást. Arra a kérdésre, hogy ha az Emmi nem válaszolt az adatigénylésére, honnan vette a számokat, Bangóné Borbély Ildikó nem felelt.

Fidesz: a szocialisták ellátás nélkül hagyták a rászoruló gyermekeket

Ma van szünidei gyermekétkeztetés, nem úgy, mint a szocialisták kormányzása alatt

- közölte a Fidesz parlamenti frakciója. A képviselőcsoport a közleménnyel Bangóné Borbély Ildikó vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A nagyobbik kormánypárt azt írta: amíg a szocialisták ellátás nélkül hagyták a rászoruló gyermekeket, most a kormány az őszi és minden más iskolai szünetben is fizeti ellátásukat, ha a szülő igényli azt a helyi önkormányzat jegyzőjénél.

A Fidesz kormányzása óta csaknem háromszorosára emelkedett a gyermekétkeztetésre fordított összeg, és soha ennyi gyermek nem vett részt gyermekétkeztetésben, mint ma: félmillió gyermek étkezik ingyen a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban - írták.

Hirdetés
Hirdetés