Hirdetés
Hirdetés

Bicikliút épül Poroszló és Tiszafüred között

| 2017. 11. 22. | 15:08:00
Tavasszal kezdődik a kivitelezés.
Bicikliút épül Poroszló és Tiszafüred között
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tervek szerint 2019 nyarára készül el a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút, ezzel körbekerékpározhatóvá válik a Tisza-tó, jelentősen növelve a régió vendégforgalmát és turisztikai bevételeit - mondta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán a fejlesztés helyszínén, Poroszló közelében.

A 9 kilométeres szakasz hazai költségvetési forrásból, mintegy nettó 3,1 milliárd forintból épül meg. A kivitelezés jövő tavasszal kezdődik, a munkát a napokban lezárult közbeszerzési eljáráson négy ajánlattevő közül a Hódút Kft. nyerte el.

Megjegyezte: a Tisza-tó töltéséről ez évtől kitiltott autóforgalom hozadékaként a kiskörei vízlépcsőnél október végéig 30 ezer kerékpárost regisztráltak, mely 50 százalékos növekedést jelent 2016 egészéhez képest. Ennél nagyobb hatású lesz a Poroszló és Tiszafüred között a 33-as számú főút használatát kiváltó új kerékpárút megépítése - tette hozzá. 

Nyitrai Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a tájékoztatón hangsúlyozta:

ma Magyarországon több millió ember kerékpározik, Dánia és Hollandia után ebben a mutatóban lakosságarányosan a dobogó harmadik fokán állunk Európában. A kormány célja a kerékpározás népszerűsítése, valamint az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztése.

Hirdetés
Hirdetés