Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keserű valóság: sok nyugdíjasnak nagyon rosszul megy

| 2018. 02. 25. | 18:43:00
Komoly lemondások árán tudnak kijönni a pénzből.
Keserű valóság: sok nyugdíjasnak nagyon rosszul megy
Hirdetés
Hirdetés

A nyugdíjasok 53 százaléka egyáltalán nem, vagy csak komoly lemondások árán képes megélni a nyugdíjából – írja a hvg.hu a Publicus Intézet felmérésére hivatkozva, amely a Vasárnapi Hírekben jelent meg.

Az ellátás összege nem mellékes a számukra, hiszen 87 százalékuknak ez az egyetlen bevételi forrásuk, az átlagosan 124 ezer forint körüli járandóságon kívül nem rendelkeznek más jövedelemmel.

A megkérdezettek 73 százaléka szerint az alacsony nyugdíjakat jobban kellene emelni – ez az arány ennél is magasabb, 77 százalékos azoknál a válaszadóknál, akik nem akarnak kormányváltást. Életkor szerint is változik az ezzel kapcsolatos vélemény: a 18-29 éveseknek még majdnem a fele az egységes emelés híve.

A Publicus megkérdezte az embereket a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetéséről is:

a nem csak nyugdíjas megkérdezettek 80 százaléka ezt támogatná, 67 százalékuk szerint pedig a költségvetés is elbírná ezt a majdnem 250 milliárd forintos pluszkiadást. Itt éppen a Fidesz-hívők látják a legborúsabban a helyzetet: közülük csupán 62 százalék szerint jönne ki a pénz a büdzséből. Az MSZP-seknek viszont 88 százaléka gondolja így.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés