Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán szerint: nemzeti vagy Soros-kormány lesz

| 2018. 03. 01. | 20:04:00
A miniszterelnök úgy véli, Pataky Attila lassan megírhatja a visszatérek Miskolcra című dalát.
Orbán szerint: nemzeti vagy Soros-kormány lesz
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország előtt ma két út áll: vagy nemzeti kormány lesz vagy Soros emberei alakítanak kormányt - mondta Orbán Viktor, miniszterelnök csütörtökön a Miskolc TV-nek adott interjúban.

A miniszterelnök kifejtette: az Európában közelmúltban tartott választások, s a közelgő olasz voksolás is egyetlen kérdésről, a migránsokról, a bevándorlásról szól. Ez így van Magyarországon is, s a legfontosabb kérdésről, a migrációról kell a legtöbbet gondolkodni és beszélni - vélte.

Magyarország előtt két út áll, vagy nemzeti kormány lesz, és akkor nem leszünk bevándorló ország, vagy Soros György emberei alakítanak kormányt, s akkor Magyarország bevándorló országgá válik - fogalmazott. Hozzátette: Miskolcon szerinte az emberek tudják, pontosan tapasztalták korábban, mi az a bevándorlás. 

Azt érdemes tudniuk, hogy a migránsok mindig nagyvárosokba mennek, a gettók, a no-go zónák ott alakulnak ki, a párhuzamos társadalmak, az együttélés minden nehézsége ott jelenik meg - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, aki

két várost látott veszélyben egy migránsbarát kormány alakulása esetén, Budapestet és Miskolcot.

A magyar választás során egy olyan kérdésről kell dönteni, ami egyszeri és jóvátehetetlen, ha elhibázzák, nem lehet többet kijavítani, ezért nagyon észnél kell lennie mindenkinek, hová adja le a voksát - közölte.
A hódmezővásárhelyi eredményről szólva rámutatott: nem megijedni kell, hanem megérteni, mit jelent, mi következik belőle. Az ő felfogása szerint ez egy "riasztócsengő". Tartottak egy önkormányzati kampányt, jó jelöltjük volt, szép munkát végzett az alpolgármester, férfiasan küzdöttek, becsületesen harcoltak, a munkát elvégezték. A jövő érdekében pedig együtt kell működni, mert minden magyar polgár fontos - rögzítette.

Bölcsességet kívánt a döntéshez

Politikailag úgy értékelte, hogy paktumokat kötnek a háttérben, ami folytatódik, és azzal számol, hogy mindenhol az lesz, mint Hódmezővásárhelyen. A végén megtalálják azt az egy embert, aki az ellenzék részéről indul, s akivel a paktumot már megkötötték: a Soros-tervnek megfelelően megszavazza a Brüsszel által kért törvényjavaslatokat. A miniszterelnök szerint áprilisban a végén két lehetőség marad: bevándorláspárti vagy azt ellenző jelöltből lehet választani. Orbán Viktor az embereknek bölcsességet kívánt a döntéshez.
Az uniós források szerepére vonatkozó kérdésre úgy reagált: mindig meglepődik, hogy amikor az ország végre felegyenesedhetne, van teljesítmény, amire büszke lehetne, azt hallják, hogy ez nem az országnak, hanem az uniós forrásoknak köszönhető. 

Unió? Ugyan már!

"Ugyan már ",  ezek a források négy milliárd eurót jelentenek egy évben, az ország teljesítménye pedig több mint 110 milliárd euró - mondta a miniszterelnök. Jelezte: úgy állították össze a költségvetést, hogy az unióból érkező forrásokat beiktatták, és ami felszabadult, azt tudják másra fordítani. Mint kiemelte, Magyarország a sikereit, a fejlődését a magyar emberek munkájának köszönheti, annak, hogy míg korábban 3,6 millióan dolgoztak, most 4,4 millióan, míg korábban 1,8 millióan fizettek adót, most pedig 4,4 millióan. Ez a mi sikerünk, ne engedjük, hogy kiénekeljék a sajtot szánkból - fogalmazott.

Állni fogják a sarat

Jelezte: a források kvótákhoz kötésének nincs jogszabályi alapja, az unió hétéves költségvetését egyhangúlag kell elfogadni. Azt ígérte, Brüsszelben, ami egy harcos hely, "állni fogják a sarat".
 Miskolcot Magyarország egyik meghatározó városaként jellemezte, ahol két év után pozitív változások, fejlődés látható. Kifejtette: programja során találkozott a városházán a polgármesterrel, a kormánypártok két képviselő-jelöltjével, Csöbör Katalinnal, és Hubay Györggyel. Ezt követően felkereste a rendészeti  központot is. Rámutatott: Miskolc ma nyugodtan mondhatja magáról, hogy Európa egyik legbiztonságosabb városa, ami egy nagy fejlődés. 

Szívügye a diósgyőri stadion

Orbán Viktor közlése szerint ellátogatott a diósgyőri stadionhoz is, amit szívügyének nevezett, s kitért arra, hogy a város futballcsapata okán is tisztelője Miskolcnak. A Diósgyőr az mégis Diósgyőr, egy több mint 100 éve alapított klub és nagy dolog, ha valami 100 évet túlél a mai modern világban - mondta a miniszterelnök, aki szerint a beruházás egyszerűen csak sportlétesítmény, hanem város rehabilitációs program is. 
Kitért a Modern Városok programra, és megállapította: nem emlékeznek arra, hogy Magyarország életében még egy ilyen, a vidéki nagyvárosok életére összpontosító kezdeményezés megvalósulhatott volna.  Hozzátette: a legnagyobb öröm számára, hogy 2010 környékén még 12 százalék vagy afölötti munkanélküliség volt a városban, ami 5 százalék alá esett.

Becsületbeli ügy

Kiemelte az utolsó három nagy beruházást, ami több száz munkahelyet eredményezett. Ez egy munkára épülő város, az ipari munka tette naggyá - fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: ha nincs munka, akkor a város depressziós lesz, ezért a legfontosabb az volt, hogy legyen munka, és most van, és nem is akármilyen, Miskolc egy modern iparváros lett. Kiemelte: ezt becsületbeli ügynek is tartja, nem azokban a városokban kell nagy sikereket elérni, ahol a hagyományok is erre predesztinálnak, hanem ott, ahol nagy mély volt a visszaesés a rendszerváltás után.
Orbán Viktor szerint nyugat-európai mércével is az mondható, Miskolc egy olyan várossá vált, ami szép jövő előtt áll. Az Edda együttes énekese, "Pataky Attila lassan megírhatja a visszatérek Miskolcra" című slágerét - jegyezte meg.
Rámutatott: a figyelmet most egyre inkább az életminőség felé lehet fordítani, s ennek egyik fontos eleme a közlekedés. A következő négy év nagy beruházása az Y-híd megépítése lesz, a forrás megvan rá, és konkrét döntés is születhet márciusban a kormány részéről - jelezte. Hozzátette: egy több mint 10 milliárdos programról van szó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés