Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan kedvezményesen vonatozhatnak a hosszú hétvégén

| 2018. 04. 26. | 15:30:00
Érdemes hamar megvenni a vonatjegyeket.
Sokan kedvezményesen vonatozhatnak a hosszú hétvégén
Hirdetés
Hirdetés

A május elsejei munkaszüneti napra és a hosszú hétvégére tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje.

Április 29-én, vasárnap és 30-án, hétfőn az ünnepnapra, május elsején, kedden a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A MÁV-START-nál a hosszú hétvégén is igénybe lehet venni a decemberi menetrendváltáskor bevezetett, az automatákból vásárolt, valamint az e-vonatjegyekre az 5, illetve 10 százalékos, illetve a csúcsidőn kívül közlekedő vonatokra érvényes 20 százalékos kedvezményeket.

Ezen a hosszú hétvégén várhatóan ismét nagyon sokan választják a MÁV-START járatait, hasonlóan a március 15-i és a húsvéti négynapos pihenőidőkhöz, amikor mintegy 400-400 ezren váltottak menetjegyet a vonatokra.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy váltsanak – a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható – 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet, amellyel a decemberi bevezetése óta 1,2 millióan éltek, 2 millió 250 ezer jegy vásárlása során.

Az automatáknál vásárlóknak 5 százalékos kedvezmény jár, míg a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább 100 kilométer távolságra váltott e-vonatjegyekre 20 százalékos kedvezményt kapnak az utasok. Ez utóbbiak esetében – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése nyomán – az utasok március 30-tól a korábbiakhoz képest kétszer annyi, azaz naponta már 150 peremidős járat közül választhatnak. A gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluliak (de már nem tanulók) 33 százalékos kedvezménye  pedig április 27-én, péntek 10 órától május 1-jén, kedd éjfélig vehető igénybe.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés