Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt egy remek magyar fotós

| 2017. 02. 21. | 11:45:00
Mindössze 51 évet élt.
Elhunyt egy remek magyar fotós
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 21-én hajnalban elhunyt Burger Barna fotográfus. A fotós gyógyíthatatlan izomsorvadással küzdött, 51 évet élt - írja a musicbackstage.hu.

Munkájára az igényesség, és a felkészültség volt jellemző, szerette a kihívásokat. Büszke volt a kortárs magyar írókról készített portréira, nagy terve valósult meg amikor az Országos Kéktúra 1180 kilométerét végigjárta és ott készült képeiből megjelent a “Kékvándor – ösvények, utak, képek” című könyve. Számos kiállítása volt, decemberben a debreceni Nagyerdei Víztoronyban láthatták az érdeklődők “Nézz szét belül” címmel képeit.

A portál az akkori kiállítás szövegével búcsúzik a kiváló fotóstól, ebből olvashatnak egy részletet:  

Burger Barna nem született, vagy élt Debrecenben, de még csak nem is tanult itt. Egy lábtöréssel és kórházi kezeléssel járó komoly autóbaleseten kívül néhány ezer Tankcsapda fotót, és a Tankok barátságát tudja felmutatni a város kapcsán, na meg persze egyik legkedvesebb portréját, amit Tar Sándorról készített. Ez a kiállítás tehát nem debreceni. A Tar Sándor portré ugyan itt van, de Tankcsapda-kép például nem került a falakra. Ez a kiállítás lehetne bárhol az országban, vagy a világon, ahol Burger Barna járt, és fényképezett. Ő pedig már szinte mindenhol járt, és szinte mindent lefényképezett. 

Hirdetés
Hirdetés