Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt a focistát még Messi is csodálja

| 2016. 09. 27. | 20:41:00
Negyvenévesen még mindig meghatározó.
Ezt a focistát még Messi is csodálja
Hirdetés
Hirdetés

Az ötszörös aranylabdás argentin labdarúgó, Lionel Messi, a volt világelső spanyol teniszező, Rafael Nadal és a kilencszeres olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Usain Bolt is személyes hangú üzenetben köszöntötte a 40 éves olasz futballklasszist, a jelenleg is aktív Francesco Tottit, aki pályafutása kezdetétől, 12 esztendős korától az AS Roma játékosa.

Az AS Roma csapatkapitánya a világ minden tájáról kapott üdvözletet, de hazai barátai, köztük a korábban a világ legjobbjának megválasztott hátvéd, Fabio Cannavaro és az egyetemes labdarúgásnak szintén a legnagyobbjai közé tartozó, a New York City játékosaként még szintúgy aktív Andrea Pirlo sem feledkeztek meg a jeles napról. Totti, Cannavaro és Pirlo 2006-ban együtt lettek az olasz válogatott tagjaként világbajnokok.

Messi üzenetében kiemelte, hogy mindig csodálta Totti játékát, és annak a reményének adott hangot, hogy az elnyűhetetlen sportembert ezután is, még éveken át fogja látni a pályán.

A vasárnapi volt Totti 604. bajnoki meccse, amivel az örökrangsor harmadik helyén áll. Hamarosan megelőzheti az argentin Javier Zanettit, aki 615 találkozón szerepelt.

Totti több mint 23 éve, 1993 márciusában, a Brescia ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be a fővárosiak első csapatában, a csapatkapitányi posztot 1998-ban vette át. Két szezonnal később, 2001-ben tevékeny részese volt az AS Roma bajnoki címének, amelyre 18 évet vártak a szurkolók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés