Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik legnagyobb magyarra emlékeztek Madridban

| 2016. 11. 15. | 13:17:00
Emberi helytállása is naggyá tette.
Az egyik legnagyobb magyarra emlékeztek Madridban
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Ferencre, az Aranycsapat és a Real Madrid legendás labdarúgójára emlékeztek halálának 10. évfordulója alkalmából hétfőn este a spanyol fővárosban egykori játékostársai, barátai, tisztelői a Santiago Bernabéu stadion elnöki páholyában.

"Pancho univerzális" - fogalmazott Julio César Iglesias, neves spanyol sportújságíró, az esemény házigazdája, aki szerint a Spanyolországban Pancho becenéven közismerté vált Puskás Öcsi neve bárhol elhangzik, mindenki azonnal tudja, kiről is van szó. Felidézte több legendás gólját, de olyan részletességgel, mintha épp most közvetítené. "Ő a futballtörténelem része" - jegyezte meg.

"Puskás azonban nemcsak a góljai és a sportteljesítménye miatt vált példaképpé, hanem emberi helytállása, segítőkészsége is predesztinálta erre. Nem volt olyan ember már magyarországi pályafutása során sem, aki ha kéréssel fordult hozzá, vagy bajba került, ne számíthatott volna a segítségére. Puskás Spanyolországban is mindenkinek igyekezett segíteni, különösen, ha idegenbe szakadt magyarról volt szó"

- fogalmazott a megemlékezésen mondott beszédében Gulyás Gergely, a magyar parlament alelnöke.

"Azt akarta, hogy körülötte mindenki boldog legyen. (...) Mindenkit egyenrangúként kezelt"

- mondta róla barátja, Tóth-Zele József, az Atlético de Madrid volt játékosa a megemlékezésen. Pancho emberségét, nyitottságát, és jószívét emelték ki egykori játékostársai közül Francisco Gento és José Emilio Santamaría is.

Az évfordulós megemlékezést Magyarország madridi nagykövetsége, a Real Madrid, a Real Madrid Magyar Szurkolói Klubja és a magyarországi Puskás Akadémia szervezte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés