Hirdetés
Hirdetés

Drágán kap stadiont Fehérvár

| 2016. 11. 11. | 15:36:00
A sport mellett oktatási, környezetvédelmi és kulturális funkciókat kap
Drágán kap stadiont Fehérvár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sóstói Stadion tervei 2014/15-ben készültek, a beruházás azonban már az UEFA által időközben megszigorított és a 4-es kategóriájú stadionokra vonatkozó bővített szabályrendszeréhez illeszkedve valósul majd meg.

A kivitelezés - a módosított költségvetéssel - 12,9 milliárd forintból valósul meg, melynek költségei tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel, területvásárlással és a környezet rendezésével együtt 14,3 milliárd forintot tesznek ki. A stadion - a környezetére fordított költségeket is beleszámítva - székenként 3200 euró összegből épül meg - jelentette be Cser-Palkovics András polgármester.

A stadion a sport mellett oktatási, környezetvédelmi és kulturális funkciókat kap, így például 500 fősnél nagyobb konferenciaterem, ökológiai látogatóközpont, kiállítótér és oktatóterem is lesz benne. A közeli természetvédelmi területre egy 30 méter magas kilátóból lehet majd rálátni.

A létesítményben ajándékboltot, szurkolói kocsmát és Vidi-múzeumot is kialakítanak. Kerítés csak a legszükségesebb helyeken lesz.

Hirdetés
Hirdetés