Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Foci vb: a komplett régió Horvátországnak szurkol

| 2018. 07. 14. | 16:30:00
A kormány kéri a munkahelyeket, engedjék el a szurkolókat.
Foci vb: a komplett régió Horvátországnak szurkol
Hirdetés
Hirdetés

Egész Horvátország a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére készül, melyben a horvát csapat a francia válogatottal mérkőzik meg, ezért országszerte későbbre halasztják a miséket, előadásokat, bezárnak a múzeumok és több élelmiszer-kereskedelmi lánc is jelezte, hogy rövidített munkaidőben tart nyitva - írták a horvát lapok szombaton.

Rajtunk a világ szeme – írta a Jutarnji List című horvát napilap a címlapoldalán, majd arról is beszámolt, hogy egy tucat charterjárat indul vasárnap Zágrábból Moszkvába,

a rendőrség 4 600 útlevelet adott ki sürgősségi eljárásban,

köztük Ante Rebic válogatott játékos édesanyjának is. Akik maradnak, a szomszédos országokból kapnak erősítést - tette hozzá az újság. A szlovén vasutak azt kérte a horvát partnerétől, hogy a vasárnap délelőtt Ljubljanából Zágrábba tartó vonathoz csatoljanak plusz vagonokat, mert óriási az érdeklődés a jegyek iránt.

Az egész régió izgatott Horvátország döntőbe kerülése miatt - számolt be róla a lap, egy térképpel is illusztrálva és piros-fehér pepitába öltöztette azokat az országokat, amelyek Horvátországnak szurkolnak, köztük Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és a volt jugoszláv tagállamokat is Szerbia kivételével. 

A horvát kormány Twitter-oldalán arra kérte a munkáltatókat, tegyék lehetővé alkalmazottaik számára, hogy részt vehessenek a horvát labdarúgó-válogatott hazatérésére rendezett ünnepségen. Százezer embert várnak hétfőn a horvát fővárosba. Több városból indulnak szurkolói buszok Zágrábba, a vasúttársaság pedig 50 százalékos kedvezmény hirdetett a retúrjegyekre. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés