Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mága Zoltán Mádon és Miskolcon koncertezik

| 2016. 09. 17. | 16:40:00
Hangok és harangok, no meg jó szándék.
Mága Zoltán Mádon és Miskolcon koncertezik
Hirdetés
Hirdetés

Mága Zoltán hegedűművész a Kárpát-medencét átölelő jótékonysági koncertsorozata révén eddig mintegy 30 millió forint értékű adománnyal segítette a hátrányos helyzetű iskolás gyermekeket – közölte a művész kommunikációs ügynöksége. Mint írják, Mága Zoltán rendkívül fontosnak tartja, hogy a határainkon túl élő magyaroknak és bajba került közösségeknek is segítséget nyújtson. Véleménye szerint csak közigazgatási határok választanak el minket, lelkünkben és hazafiasságunkban egyek, egy nemzetből valók vagyunk. Ezért nyújt gyakorta segítséget jótékonysági koncertjeivel Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és a Vajdaságban, és mindig örömmel lép fel határainkon túli magyar városokban, hogy elvigye az anyaország üdvözletét a magyar zenei kultúrán keresztül.

A Prima Primissima díjas hegedűművész a Szent István-bazilikából augusztus 21-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával és védnökségével indította útjára a klasszikus zenei fesztiválsorozatot. 

A sorozat szombaton Győrbe érkezik. A templomi hangverseny főbb állomásai között szerepel még a szegedi Dóm (szeptember 24.),

  • mádi Rabbiház (szeptember 18.)
  • Miskolc (szeptember 21.)

Székesfehérvár (szeptember 25.)., Szolnok (szeptember 27.) és Pécs (szeptember 30.). A Hangok és Harangok fesztiválsorozat záró koncertjét Erdélyben, Nagyváradon, Tőkés László református püspök jelenlétében rendezik október 1-jén. 

A teljes fesztiválsorozat fővédnöki tisztségét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, védnökségét pedig Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter vállalta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés