Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez is aranyos napunk lehet

| 2016. 08. 18. | 10:17:00
Kozák Danuta minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lehet.
Ez is aranyos napunk lehet
Hirdetés
Hirdetés

A négy csütörtöki A döntőből háromban lesz magyar hajó a riói olimpia kajak-kenu versenyén, női K-1 500 méteren Kozák Danuta a címvédésért száll majd vízre.

Az UTE 29 éves versenyzője a Szabó Gabriellával aratott keddi párosdiadal óta már háromszoros ötkarikás bajnok, s ha egyesben sikerül megvédenie Londonban megszerzett címét, négy aranyával minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lesz.

Rajta kívül a doppinggyanúba keveredett Horváth Bence és Szomolányi Máté kizárása után csapatba került sprinter kajakos duó, Tótka Sándor és Molnár Péter számít még éremesélyesnek. A kettős a szám világbajnoki címvédője, s a szerdai előcsatározások során remekül versenyzett. Ahogy fogalmaztak: a döntőben bármi megtörténhet.

A harmadik magyar A döntős egység a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin 1000 méteres kajak kettes lesz, míg Hajdu Jonatán a C-1 200 méter B döntőjében lesz érdekelt csütörtökön.

A birkózócsarnokban, a 2-es Karióka Arénában befejeződnek a nők küzdelmei. Magyar részről a 63 kilós Sastin Mariannának és a 75 kilós Németh Zsanettnek lehet majd szorítani. Sastin a magyar női birkózás történetének legkiemelkedőbb alakja, világ- és Európa-bajnokságokon kilenc érmet szerzett már, köztük 2013-ban vb-aranyat. Csupán olimpián nem állt még dobogóra, most azonban egyértelműen éremért utazott el harmadik ötkarikás versenyére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés