Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Imádnivaló ez a román lány!

| 2016. 08. 26. | 17:11:00
Erre a sztorira lehetne román-magyar barátságot alapozni!
Imádnivaló ez a román lány!
Hirdetés
Hirdetés

Magyar és román feliratú plakáttal fogadták pénteken a szatmárnémeti vasútállomáson a román női párbajtőrcsapattal olimpiai aranyérmes Simona Popot.

A szatmárnémeti vívó az erdélyi magyarság körében is rendkívüli népszerűségre tett szert azzal, hogy a riói éremszerzése után az egyik közösségi portálon magyar és román nyelven köszönte meg szülővárosának az aranyérmet.

Simona csaknem annyi időt töltött a vonaton Bukaresttől a szülővárosáig, amennyit a Rió-Bukarest repülőút vett igénybe. A köszöntésére összegyűlt vívóknak és újságíróknak elmondta, olyan sokat maradtak Rióban az aranyérem megnyerése után, hogy majdnem el is felejtették, hogy bajnokok.

Itthon, ilyen fogadtatás mellett ismét átérezhetjük győzelmünk örömét

- idézte a Friss Újság Simona Popot.

Az olimpiai bajnok nevelőedzője, Csiszár Ferenc újságírói kérdésre elmondta: néhány éven belül derül ki, hogy mit ér a szatmári vívásnak Simona Pop olimpiai aranyérme.

A magyarul is kiválóan beszélő sportoló hétfőn pedig átveszi szülővárosa díszpolgári címét.

A Román Olimpiai- és Sportbizottság döntése alapján a riói aranyérmes párbajtőrvívó-válogatott tagjai 70 ezer eurós (21,7 millió forint) pénzjutalmat és egy Renault Kadjar típusú személygépkocsit kapnak.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök a jutalomnak, de amikor verseny van, nem ez a cél lebeg előttünk. Sokkal jobban örülök ennek az éremnek, amiért évekig dolgoztunk, és amelyről már 9 éves koromban álmodtam

- jelentette ki Simona Pop.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés