Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Edző lennél? Ez lesz a te rendezvényed!

| 2017. 09. 28. | 13:25:00
Országos programsorozat indul.
Edző lennél? Ez lesz a te rendezvényed!
Hirdetés
Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkárságának támogatásával Edző leszek-nincs akadály! címmel országos programsorozatot indít a Magyar Edzők Társasága.

A cél az edzői hivatás népszerűsítése.

A szervezők csütörtöki közleményéből kiderül, a szakmai programban kiemelt figyelmet kap az olyan edzői módszerek bemutatása, amelyek a hátrányos körülmények között élő gyermekek sport általi felzárkóztatására irányulnak.

A program felvázolja az edzői életpálya céljait, feladatait és értékeit a középiskolás és fiatal felnőtt korú aktív sportolók részére, akik kedvet és elhivatottságot éreznek az edzői munka iránt. Ismerteti azokat a követelményeket, amelyeket a mai kor az edző tevékenységével szemben támaszt és azokat a lehetőségeket, amelyekkel a tréner pozitív hatást tud kifejteni az általa irányított, gondozott sportolókra, fiatalokra és ezáltal a társadalomra. A kezdeményezés célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése, ösztönzése, tevékennyé tétele az edzői hivatás kultúrájának bemutatásával. 

A rendezvénysorozat sport-nagykövete a Nemzet Sportolója, a háromszoros olimpiai bajnok vízlabdázó, Kárpáti György, aki edzőként segítette győzelemre Gerendás Györgyöt az 1976-os olimpiai játékokon, aki később szintén az edzői pályát választva adta tovább tudását többek között az ugyancsak ötkarikás aranyérmes Märcz Tamásnak, aki jelenleg a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A konferenciákon az előadásokat, pódium beszélgetéseket, valamint az azokat követő különböző sportágak bemutató edzéseit neves szakemberek, sikeres edzők, olimpiai bajnok sportolók tartják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés