Hirdetés

Magyar esély: a világ legjobbját kizárták!

2018.01.22. 17:48

Magyar esély: a világ legjobbját kizárták!
Viktor An nem lehet ott Phjongcshangban (Fotó: ioc.com)

Szerepelt a neve egy bűnös listán.

Hirdetés

Kizárták Viktor Ant, a rövidpályás gyorskorcsolyázás hatszoros olimpiai és 18-szoros világbajnokát a phjongcsangi téli játékokról

- jelentette hétfőn több orosz hírügynökség és hírportál jól értesült forrásokra hivatkozva.

A sportolót azért húzta ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) engedélyező testülete az olimpiai részvételre pályázó orosz versenyzők listájáról, mert a neve szerepelt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság által az orosz doppingügyekről szereplő jelentésben. 

Az olimpiai szerepléstől eltiltották An két csapattársát, Gyenyisz Ajrapetjant és Vlagyimir Grigorjev ötszörös Európa-bajnokot is, aki 2014-ben Szocsiban váltóban lett aranyérmes.

Hatszoros olimpiai bajnok!

A dél-koreai származású Viktor An (korábbi nevén An Hjun Szu) 2011-ben vette fel az orosz állampolgárságot, és Szocsiban három aranyérmet nyert Oroszországnak. An 2006-ban Torinóban - még dél-koreai színekben - három arany- és egy bronzérmet szerzett a téli játékokon.

A 32 éves versenyző továbbra is az élmezőnybe tartozik, a januári Európa-bajnokságon 500 méteren ezüstérmet szerzett, az orosz váltóval pedig a magyar csapat előtt lett második.

olimpiadopping

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés