Óriási lehetőség előtt a magyar gárda

2018.02.01. 13:18

Óriási lehetőség előtt a magyar gárda
Fucsovics Márton (Fotó: mti)

Fucsovics egyedül kevés lesz.

Hirdetés

Fucsovics Márton és a tavaly döntős belgák második számú teniszezője, Ruben Bemelmans kezd pénteken délután a liege-i Belgium-Magyarország Davis Kupa-nyolcaddöntőben. Fucsovics, aki az Australian Open-nyolcaddöntőben a későbbi bajnok Roger Federerrel szemben maradt alul, a 63., míg riválisa a 120. helyen áll a világranglistán.

A magyar válogatott 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

A csütörtöki sorsolás alapján a nyitónap második mérkőzését Balázs Attila vívja a csata legnagyobb sztárjával, a rangsorban hetedik David Goffinnel, aki tavaly döntőt játszott az ATP-világbajnokságon. Szombaton a párosok csatájában Fucsovics és Balázs ellenfele Julien Cagnina és Joris De Loore lesz, míg vasárnap két egyes meccsre kerül sor a péntekihez képest fordított párosításban.

Köves Gábor kapitány együttesét Fucsovics Márton (63.), Balázs Attila (204.), Piros Zsombor (521.), Borsos Gábor (párosban 201.) és Valkusz Máté (848.) alkotja. A túloldalon a belga színeket David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (120.), Julien Cagnina (248.) és Joris De Loore (310.) képviseli.

A kemény pályán sorra kerülő párharcnak a liege-i Country Hall ad otthont, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A két válogatott 13-adszor csap össze, az 1934-ben kezdődött párharcban a belgák vezetnek 7-5-re, Belgiumban pedig 4-2 az állás. 

A liege-i párharc menetrendje:
Péntek, 13.30:

Ruben Bemelmans-Fucsovics Márton
David Goffin-Balázs Attila
Szombat, 14.30:
Julien Cagnina, Joris De Loore-Fucsovics Márton, Balázs Attila
Vasárnap, 13.30:
David Goffin-Fucsovics Márton
Ruben Bemelmans-Balázs Attila
teniszFucsovics Márton

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés