Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a Twin Peaks-könyv!

| 2016. 08. 29. | 16:15:00
Laura Palmer csak a kezdet volt.
Jön a Twin Peaks-könyv!
Hirdetés
Hirdetés

David Lynch és Mark Frost tévétörténeti jelentőségű sorozata, a Twin Peaks hamarosan folytatódik a harmadik évaddal. (A forgatás befejeződött, az alkotók jelenleg a 16 részes évad utómunkálatain dolgoznak, bemutató 2017 tavaszán, a sorozat új anyacsatornája a ShowTime.) Ebből az alkalomból írta meg Mark Frost a sorozat hivatalos regényét, a Twin Peaks titkos története című kötetet.

A könyv világpremierje október 18-án lesz, Magyarországon az Athenaeum Kiadó gondozásában jelenik meg október 26-án.

Mark Frost olyan regényt alkotott, amely egyrészt felfedi az első két évad meg nem oldott titkait, másrészt az amerikai őslakosság mitológiáját a modern amerikai miszticizmus keretébe ágyazza, harmadrészt pedig előkészíti az új évad legalapvetőbb konfliktusait. 

Őrzik a kéziratot

A kéziratot a kiadó elzárva tartja, a műfordítón (Veres Mátyás) és a szerkesztőn (Szabó Tibor Benjámin) kívül a könyv műszaki előkészítésének megkezdéséig más nem láthatja a szöveget. A titkolózás indokolt. A Twin Peaks első két évada rengeteg nyitott kérdést hagyott maga után, és Frost ezeket mind részletesen megválaszolja új regényében.

  • Honnan ered a Packardok és a Martellek ellentéte?
  • Miért hord felemás színű lencséjű napszemüveget Jacoby doktor? 
  • Ki az a Briggs őrnagy és mit csinál Twin Peaksben? 
  • Miért Dupla R a város legendás kávézójának neve?

Bepillantást nyerhetünk a természetfeletti jelenségek észlelésének amerikai történetébe is (amely észlelések a regény univerzuma szerint az amerikai történelem alakítói egyben), és megismerhetjük a legjellegzetesebb Twin Peaks-i figurák (a Tuskó Ladytől Josie Packardig) családtörténetét és személyes sorstörténetét.

A regény szerkezetét két titokzatos elbeszélő, a 25 évvel korábbi eseményeket (és Twin Peaks egész történetét) dokumentáló Archivista, és a szöveg jelen idejében, a korábbi dokumentumok alapján a történéseket kibogozni igyekvő (nem kevésbé titokzatos) Elemző tevékenysége határozza meg. A két, egymásra épülő, egymást kiegészítő nyomozást kísérhetjük figyelemmel, egészen a legutóbbi idők Twin Peaksszel kapcsolatos eseményeiig, amelyek megteremtik a kiinduló helyzetet a tévésorozat harmadik évadjához.

Mark Frost: Twin Peaks titkos története
Athenaeum Kiadó
500 oldal
Várható megjelenés: október 26.
Kötés: Kartonált
Ár: 3 990 forint

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés