Ásóval törte be a biciklis az autós koponyáját Kazincbarcikán

borsodihir.hu

2020.01.25. 14:58

Ásóval törte be a biciklis az autós koponyáját Kazincbarcikán
A kép illusztráció

Lövések is dördültek.

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék január 27-én annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2018 novemberében egy délután Kazincbarcika hétvégi házas övezetében kerékpárjával hazafelé tartott, amikor a sértett az autójával elhajtott mellette. A vádlott számon kérte, hogy mit keres azon az úton, majd vitatkozni kezdtek. A vádlott a portájához érve egy ásót vett magához, amelyet feje fölé tartva a sértett felé indult, aki erre válaszul az autó kesztyűtartójából egy gázpisztolyt vett elő és figyelmeztető lövést adott le a levegőbe.

Ezt követően a vádlott a sértett fejére mért egy ütést az ásóval, aki kétszer lőtt a pisztollyal, már a vádlott irányában.

A vádlott továbbra is támadni próbált, de a sértett kicsavarta kezéből az ásót és egy zártkert udvarára dobta. A sértett koponyatörést szenvedett. 

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást. Információ

Szóljon hozzá!

Hirdetés